Πρώτη αγγειοπλαστική στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Πρώτη αγγειοπλαστική στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και την εκτέλεση των πρώτων στεφανιογραφιών στη Λέσβο,χθες Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου έγινε  με επιτυχία και η πρώτη αγγειογραφία.

«Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου η προσφάτως εκπαιδευμένη ομάδα του Νοσοκομείου μας (Ιατρός, τεχνικός, νοσηλεύτρια ) με επικεφαλής  τον στρατιωτικό επεμβατικό καρδιολόγο κο Mίλκα Αναστάσιο έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα προχώρησε για πρώτη φορά στο νησί μας με επιτυχία σε αγγειοπλαστική.
Πρόκειται για είδος θεραπείας της στεφανιαίας νόσου που διενεργείται από επεμβατικούς καρδιολόγους και αποσκοπεί στη διάνοιξη στενώσεων της στεφανιαίας αρτηρίας από μεγάλες αθηρωματικές πλάκες ή θρόμβους και την αποκατάσταση της ροής του αίματος με τοποθέτηση stent!» ανέφερε  ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

«Συνεχίζεται η προσπάθεια για ν’ αποκτήσουμε και μόνιμα επεμβατικό καρδιολόγο και να λειτουργεί επί 24ωρη βάση»δήλωσε στον “Αίολο” ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιωργος  Καμπουρης.

Ο κ. Καμπούρης βρίσκεται στην Αθηνα σε συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί λόγω των αναστολών αλλά και για την επίσπευση των διαδικασιών για την24ωρη λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος. Κάτι που αναμένεται να γίνει από τις αρχές του νέου έτους.

 

To top