Σήκωσε αυλαία το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Σήκωσε αυλαία το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Σήκωσε αυλαία το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, με δύο εναρκτήριες συναυλίες στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης και στο Οβριόκαστρο Άντισσας.

Με την εναρκτήρια συναυλία “Χαμένες Πατρίδες” ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Αυγούστου το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που φέτος αφιερώνει τη θεματική του στην «Οδύσσεια». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση του κοινού στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Στη συναυλία, ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Πετρίτ Τσέκου, ο σπουδαίος βιολιστής Iόνιαν Ηλίας Καντέσα, η πολυβραβευμένη τσελίστρια Βάστι Χάντερ και η χαρισματική κολορατούρα σοπράνο Δανάη Κοντόρα παρουσίασαν στο κοινό έργα που προέρχονται από διαφορετικούς τόπους και εποχές, και με διαφορετικό το καθένα ύφος, ζωντανεύοντας μια θαυμάσια ποικιλία μουσικών διαθέσεων. Πριν από τη συναυλία πραγματοποιήθηκε για τους επισκέπτες του φεστιβάλ, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.

Οι εναρκτήριες δράσεις συνεχίονται με τη συναυλία «Διαδρομές της μνήμης» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο Οβριόκαστρο Άντισσας. Εκεί παρουσιάστηκαν αριστουργήματα της φιλολογίας του φλάουτου και του βιολιού, από τον βιολιστή Οδυσσέα Τσακαλίδη (13 ετών) και την φλαουτίστρια Γρηγορία Παπαδοπούλου (23 χρονών) που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς», με τη συνοδεία πιάνου από τις καλλιτεχνικές διευθύντριες του φεστιβάλ, Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο molyvosfestival.com

 

To top