Γ. Μπουρνούς και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Προεκλογικό πανηγύρι» η εκδήλωση για την Πύλη Σένγκεν

Γ. Μπουρνούς και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Προεκλογικό πανηγύρι» η εκδήλωση για την Πύλη Σένγκεν

Πως τα εγκαίνια της Πύλης Σένγκεν Πλωμαρίου «άργησαν δύο χρόνια», τονίζουν σε κοινή γραπτή δήλωση τους, η ΝΕ Λέσβου και ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ επισημαίνουν πως  «ερωτήματα ζητούν απαντήσεις», με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ.Κατσαφάδου και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Οικονόμου.

Ακόμα, «προεκλογικό πανηγύρι» χαρακτηρίζουν την εκδήλωση των εγκαινίων της Πύλης Σέννγκεν, στη γραπτή δήλωση τους η ΝΕ Λέσβου και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, η οποία «άργησε δύο χρόνια εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης, οι κυβερνητικοί παράγοντες, όσο και οι τοπικοί «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί, δεν βρήκαν ένα λόγο αλήθειας να πουν γι αυτό το έργο πνοής για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου» ενώ «η απόφαση για τη δημιουργία Πύλης Σένγκεν στο Πλωμάρι υπογράφηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη».

Επίσης σημειώνουν πως ο υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Κατσαφάδος «θα έπρεπε να απολογηθεί στους Λέσβιους για το συνεχιζόμενο κυβερνητικό σαμποτάζ στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, αυτή την εμβληματική μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά, και να δεσμευτεί για το πότε η κυβέρνηση θα ξεκινήσει να αποπληρώνει ξανά τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Θα έπρεπε επίσης να εξηγήσει γιατί εν μέσω τέτοιας πολλαπλής κρίσης και κατακόρυφης αύξησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων».

Ενώ τονίζουν πως και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, «όφειλε να απολογηθεί για τις 3500 κενές θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και συγκεκριμένα για την έλλειψη πυροσβεστών στο νησί μας, καθώς και για τις ολιγωρίες και καθυστερήσεις – ειδικά της άφιξης εναέριων μέσων τις πρώτες ώρες- στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς των Βατερών».

Αναλυτικά η ανακοίννωση:

Ήρθαν χθες στο νησί μας ο υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Κατσαφάδος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, με αφορμή τα εγκαίνια της Πύλης Σένγκεν στο Πλωμάρι.
Σε μια εκδήλωση που…άργησε δύο χρόνια εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης, οι κυβερνητικοί παράγοντες, όσο και οι τοπικοί «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί, δεν βρήκαν ένα λόγο αλήθειας να πουν γι αυτό το έργο πνοής για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου. Δεν βρήκε ούτε ένας από αυτούς το πολιτικό θάρρος, να υπερβεί την πολιτική μικρότητα που μας έχει συνηθίσει η ΝΔ και να αναφέρει έστω στο λόγο του ότι η απόφαση για τη δημιουργία Πύλης Σένγκεν στο Πλωμάρι υπογράφηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, ότι η πρώτες εποπτεύσεις του χώρου έγιναν επίσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την άνοιξη του 2019 και ότι σημαντικό ρόλο στην προώθηση του έργου έπαιξαν τόσο η τότε Δημοτική Αρχή Γαληνού, όσο και η τότε Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Η συνέχεια είναι γνωστή: Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές λίγους μήνες μετά και έτσι το έργο εγκαινιάστηκε χτες, 29 Ιουλίου 2022, με δύο χρόνια καθυστέρηση.

Πέρα όμως από το προεκλογικό πανηγύρι που στήθηκε χθες στο Πλωμάρι με κύρια ευθύνη των τοπικών (κομματ)αρχών του χωριού, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Κατσαφάδος, πέρα από το να κόψει την κορδέλα της Πύλης, θα έπρεπε να απολογηθεί στους Λέσβιους για το συνεχιζόμενο κυβερνητικό σαμποτάζ στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, αυτή την εμβληματική μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά, και να δεσμευτεί για το πότε η κυβέρνηση θα ξεκινήσει να αποπληρώνει ξανά τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Θα έπρεπε επίσης να εξηγήσει γιατί εν μέσω τέτοιας πολλαπλής κρίσης και κατακόρυφης αύξησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για προσωρινή επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στους επισκέπτες των νησιών, αφήνοντας ταυτόχρονα τους «φίλους της», εφοπλιστές, να αισχροκερδούν στην πλάτη των πολιτών.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο κ. Κατσαφάδος που χρωστά εξηγήσεις στους συμπολίτες μας. Είναι και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου, που προσερχόμενος στην πυρόπληκτη Λέσβο, όφειλε να απολογηθεί για τις 3500 κενές θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και συγκεκριμένα για την έλλειψη πυροσβεστών στο νησί μας, καθώς και για τις ολιγωρίες και καθυστερήσεις – ειδικά της άφιξης εναέριων μέσων τις πρώτες ώρες- στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς των Βατερών, που οδήγησαν στην επέκταση της καταστροφής, με περισσότερα από 20000 στρέμματα, αλλά και σπίτια και επιχειρήσεις να μην υπάρχουν πια.

Οι καιροί για φιέστες αισθητικής του ’60 έχουν παρέλθει προ πολλού. Ο κόσμος αποζητά με αγωνία απαντήσεις για τα καυτά προβλήματα που του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Οι κυβερνητικοί παράγοντες της ΝΔ και οι τοπικοί τους προπαγανδιστές ζουν σε μια δική τους, εικονική πραγματικότητα, αλληλοσυγχαιρόμενοι με κάθε αφορμή για τα «κατορθώματά» τους. Ο κόσμος, όμως, διαθέτει και μνήμη και κρίση. Θα τους απαντήσει καταλλήλως σε λίγους μήνες από τώρα.

To top