Γίνε Δότης Μυελού των Οστών…απ’το σπίτι

Γίνε Δότης Μυελού των Οστών…απ’το σπίτι

Η 18η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού των Οστών. Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», μέσα από την δράση της Τράπεζας εθελοντών Δοτών έχει εγγράψει στα 7 χρόνια της λειτουργίας του 120.000 εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών και 160 από αυτούς έχουν δώσει μόσχευμα, έχουν δώσει ζωή σε ισάριθμους ασθενείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Δήμος Λήμνου και το ΚΕΠ Υγείας ως Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Μυελού των Οστών, πληροφορεί τους κατοίκους του νησιού για την δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο εθελοντών δοτών εύκολα από το σπίτι.
Ο καθένας μπορεί να γίνει εθελοντής από το σπίτι του με 4 απλά βήματα:
1. Δηλώνετε συμμετοχή μέσω του email kepygeiaslimnou@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2254029111 συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο σας.  Δηλώσεις συμμετοχών από 16 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου.
2. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα ειδοποιηθείτε για να παραλάβετε από το κτίριο του ΚΕΠ Υγείας τον φάκελο εγγραφής εθελοντή δότη.
3. Συμπληρώνετε την αίτηση εγγραφής που εμπεριέχεται στο φάκελο και ακολουθείτε τις οδηγίες για τον τρόπο συλλογής στοματικού επιχρίσματος (σάλιου).
4. Τον επιστρέφετε πίσω στα γραφεί όπου και θα αποσταλεί στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Αν βρεθείτε συμβατοί με κάποιον ασθενή, ειδοποιείστε από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και γίνεται ένας πλήρης ιατρικός έλεγχος για να διαπιστωθεί η καλή κατάσταση της υγείας σας. Στη συνέχεια θα προχωρήσετε στη δωρεά προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων.
Για παραπάνω πληροφορίες όσο αφορά την εγγραφή σας καθώς και για τις προϋποθέσεις ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.oramaelpidas.gr/el/home/

To top