Δωρεά σπάνιου έργου του Θεόφιλου στο Δήμο Μυτιλήνης

Δωρεά σπάνιου έργου του Θεόφιλου στο Δήμο Μυτιλήνης

Σημαντική στιγμή για το Μουσείο Θεόφιλου το σπάνιο και πολύτιμο έργο του Θεόφιλου  που προσφέρθηκε ως δωρεά στο Δήμο Μυτιλήνης απο την  κα Μαρία Κοτοπούλη προκειμένου να εμπλουτίσει τις συλλογές του.

Πρόκειται για ένα έργο ζωγραφικής σε γύψο, σχήματος οβάλ, με διαστάσεις 30Χ40 και απεικονίζεται ο Παύλος Μελάς. Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο της δωρήτριας, από τα χρόνια των γονιών της στο Μεσαίο Χάλικα Μυτιλήνης

Το έργο παρέδωσε στο Δήμαρχο Στρατή Κύτελη ο κος Σκορδάς, οικογενειακός φίλος της δωρήτριας.

Η Μαρία Κοτοπούλη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Αδέλφια της είναι η τραγουδίστρια και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου και ο αγιογράφος-ζωγράφος Νίκος Κοτοπούλης. Σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Πέλου Κατσέλη και στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Σορβόνης. Παρακολούθησε τα μαθήματα του Θεάτρου των Εθνών και την τάξη Υποκριτικής στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού.

Έχει εκδώσει έξι λογοτεχνικά βιβλία (μυθιστορήματα και διηγήματα). Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά «Η Λέξη», «Ελίτροχος», «Νέα Πορεία», «Φιλολογική Πρωτοχρονιά», «Έρευνα», «Εντευκτήριο» και συνεργάζεται με τα περιοδικά «diastixo» και «Περί ου».

Επίσης, συνεργάστηκε με το Γ’ Πρόγραμμα στην έκδοση «Ρήγας-Σολωμός. Εις Μνήμην» (1998), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Γράφει τακτικά στο «Λεσβιακό Ημερολόγιο, Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός» του Παναγιώτη Σκορδά και δημοσιεύει βιβλιοκριτικές της στις εφημερίδες της Μυτιλήνης «Εμπρός» και «Δημοκράτης»

Για την αποδοχή της δωρεάς έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

To top