Μείωση 50% στο φόρο εισοδήματος των συνεταιρισμένων αγροτών

Μείωση 50% στο φόρο εισοδήματος των συνεταιρισμένων αγροτών

Την απαλλαγή από την καταβολή φόρου εισοδήματος κατά 50% των φορολογητέων κερδών από την άσκηση επιχειρηματικών αγροτικών δραστηριοτήτων, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών στον πρωτογενή τομέα, δρομολογεί η κυβέρνηση.

Η σχετική ρύθμιση για τη φορολογική απαλλαγή, προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13 Μαΐου, στα άρθρα 15 και 16 και όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, αποτελεί μέτρο για την στήριξη του αγροτικού τομέα.

Ο κ. Βεσυρόπουλος σε δηλώσεις του διευκρίνισε πως δικαιούχοι της ευνοϊκής ρύθμισης είναι τα μέλη αγροτικών συλλογικών σχημάτων, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, καθώς και όσοι συνάπτουν έγγραφη συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με έμπορο επιχειρηματία, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα παραδώσουν την παραγωγή τους στο συνεργατικό σχήμα ή τον επιχειρηματία, κατά τουλάχιστον 75% του συνόλου.

«Η ισχύς του μέτρου έχει αναδρομικότητα από 1/1/22, δηλαδή για το φορολογικό έτος 2022 και τα επόμενα χρόνια», είπε ο υφυπουργός και σημείωσε πως το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει στις ειδικές επιτροπές για συζήτηση το τριήμερο 17 – 19 Μαΐου και τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί και θα γίνει νόμος του κράτους.

 

To top