Τα Μουσεία της Λέσβου συνεργάζονται & συνομιλούν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης

Τα Μουσεία της Λέσβου συνεργάζονται & συνομιλούν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης

Τα Μουσεία της Λέσβου συναντώνται και συζητούν για την πιο αποτελεσματική δικτύωση και συνεργασία με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών έτσι ώστε να αναδείξουν τον σημαντικό τους ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα και νασυμβάλουν στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού μας. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις 18 Μαΐου 2022 στο αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης στις ώρα 10 το πρωί.

Το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που είναι «Η Δύναμη των Μουσείων» Την συνάντηση συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου εκ μέρους του Δικτύου των Μουσείων της Λέσβου και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων δημόσιων, δημοτικών, κοινωφελών και ιδιωτικών φορέων που διαχειρίζονται και λειτουργούν Μουσεία και Συλλογές.

Κύριος στόχος της συνάντησης είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών και η συνένωση δυνάμεων για την προβολή του μοναδικού συνόλου Μουσείων που διαθέτει η Λέσβος, την αξιοποίησή τους και της ανάδειξης του ρόλου τους και την πολιτιστική, εκπαιδευτική, κοινωνική και τουριστική διάσταση της δράσης τους.

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του φετεινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Η Δύναμη των Μουσείων». Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.


Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. 

To top