Σώματα Ασφαλείας: Σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών

Σώματα Ασφαλείας: Σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών

 Ανοιχτό το ενδεχομενο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών και στα Σώματα Ασφαλείας άφησε ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας όπου και εκεί το ποσοστό εμβολιασμού είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Για το ίδιο θέμα άλλωστε είχε τοποθετηθεί πρίν από μέρες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος είχε αναφερθεί στο παράδοξο φαινόμενο,  αστυνομικοί και αστυφύλακες να ελέγχουν όσους πχ βρίσκονται στον εσωτερικό χώρο ενός εστιατορίου για το πιστοποιητικο εμβολιασμού ενώ εκείνοι είναι ανεμβολίαστοι.

Στον αντίποδα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, δήλωνε πρίν απο μία εβδομάδα δήλωσε Αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό με το επιχείρημα ότι θα προκληθούν προβλήματα στην ασφάλεια.

Οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, λόγω των συνθηκών, δεν θα πραγματοποιήσουν κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ΔΕΘ, ωστόσο σήμερα  Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου σε γνωστό ξενοδοχείο και την Παρασκευή τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών τους θα καταθέσουν τα αιτήματά τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

 

To top