Το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης στον τελικό του διαγωνισμού “Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022”

Το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης στον τελικό του διαγωνισμού “Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022”

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης είναι μέσα στα 10 πρώτα σχολεία  που προκρίθηκαν στον τελικό του Πανελλαδικού Διαγωνισμού ” Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022 “.

Η ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης είναι μια μαθητική ομάδα της Ά Λυκείου, η οποία με όραμα την αξιοποίηση των οικιακών απορριμμάτων (κυρίως των φλουδών εσπεριδοειδών) του Δήμου Μυτιλήνης, σκοπεύει να προσφέρει φυσικά λειτουργικά βιοαποικοδομήσιμα αντικείμενα και καινοτόμους συνδυασμούς αυτών, σε όσους πιστεύουν ότι η Φύση μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα ζωής τους, μέσω της αξιοποίησής τους.

Η ιδέα των BioVItems διαμορφώθηκε και ωρίμασε μαζί με την ομάδα. Στην πραγματικότητα είναι ένα μίγμα ιδεών και αντιλήψεων που αναπτύχθηκε μέσα από προσωπικές κουβέντες, εμπειρίες, επιστημονική κατάρτιση, έρευνα και φυσικά τη συνεχή ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα. Η βιολογική ανάγκη των ανθρώπων για τροφή και η συσχέτιση της μεταποίησής της με την ανθρώπινη υγεία, η εξέλιξη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής άρα και στον τομέα της διατροφής αλλά και της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τέλος η αυξημένη τα τελευταία χρόνια ανάγκη του καταναλωτή για αντικείμενα που προέρχονται από φυσικά υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, αποτελούν τις τρεις απλές παραδοχές σύμφωνα με τις οποίες συντέθηκε η φιλοσοφία αλλά και η αποστολή της εταιρείας. Επιχειρηματική Φιλοσοφία της είναι ότι ο καταναλωτής πρέπει πλέον να έχει την δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες του, με ανώτερης ποιότητας προϊόντα 100% βιοαποικοδομήσιμα, αναπτύσσοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με την εταιρεία αλλά και με τον Δήμο Μυτιλήνης, που θα συμβάλλει στη συλλογή των οικιακών απορριμμάτων.
Σκοπός της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand name προώθησης σύγχρονων λειτουργικών και καινοτόμων βιοαποικοδομήσιμων προϊόντων, με έμφαση στα εσπεριδοειδή, καθώς και στη δημιουργία μιας σύγχρονης παραγωγικής μονάδας πλήρους επεξεργασίας και τυποποίησης των προϊόντων αυτών με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα.

Βασικό ερέθισμα για την ίδρυση της εταιρείας BioVItems, ήταν η ύπαρξη μίας αξιόλογης ποσότητας ανεκμετάλλευτων οικιακών απορριμμάτων και κυρίως μια υψηλή ποσότητα εσπεριδοειδών τα οποία καταναλώνονται κατά κόρον τους χειμερινούς μήνες από τους κατοίκους του Δήμου Μυτιλήνης, και τα οποία τελικά κατέληγαν στον ΧΥΤΑ Λέσβου, μιας που δεν μπορούσαν ούτε να απορριφθούν στους οικιακούς κομποστοποιητές του Δήμου.

Στον τελικό του διαγωνισμού προκρίθηκαν κατά αλφαβητική σειρά οι μαθητικές επιχειρήσεις:

  1. AGORA- ΓΕΛ Επισκοπής Κρήτης
  2. BioVItems- 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης
  3.  ΕnviroSocial- Πειραματικό Φλώρινας Όμιλος Ρομποτικής
  4. Extra Mile- Pierce American College of Greece
  5. Maison de Mode Circulaire- MMC- 1o ΓΕΛ Τρικάλων
  6. Microgreens- Magicgreens- 2o Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς
  7. MIDDLE eARTH RESORT- ΓΕΛ Αντιμαχείας Κω
  8. Mini Farm- Λύκειο Κολλέγιο Ψυχικού
  9. My_Pine- Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  10. ΔΩΡΙΚΟΣ ΣΑΠΩΝ- ΓΕΛ Γερακίου

 

To top