Από τη Λέσβο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Από τη Λέσβο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Ποσότητα τροφίμων άνω του ενός τόνου και μεγάλη ποσότητα φαρμάκων παραδόθηκαν από τους Προσκόπους της Λέσβου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να προωθηθούν στους καταυλισμούς προσφύγων της Ουκρανίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα η παράδοση τροφίμων και φαρμάκων που συνέλεξαν οι Πρόσκοποι της Λέσβου προκειμένου να προωθηθούν στους καταυλισμούς προσφύγων του πολέμου της Ουκρανίας, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών του Κόσμου.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 300 κιλά ζυμαρικά, 65 κιλά όσπρια, 70 κιλά αλεύρι, 600 κουτιά γάλα εβαπορέ των 400 γραμμαρίων, μεγάλες ποσότητες αλεύρι και ρύζι, πολλές δεκάδες κουτιά βρεφικό γάλα, εκατοντάδες κονσέρβες κάθε τύπου, παξιμάδια, φρυγανιές και κουτιά μπισκότα και δημητριακά.

Επίσης παραδόθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και άλλου υγειονομικού υλικού.

Τα τρόφιμα και τα φάρμακα αποτέλεσαν στο σύνολο τους προσφορά των πολιτών του νησιού που έδειξαν τα αισθήματα βαθειάς και ουσιαστικής αλληλεγγύης της έναντι των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Επιβεβαίωσαν όμως για μια ακόμα φορά και την εμπιστοσύνη της στην τοπική Προσκοπική Κίνηση για την αποτελεσματικότητα της αλλά και τον ουσιαστικό τρόπο διαχείρισης των όσων της εμπιστεύεται.

Ας σημειωθεί ότι τα υλικά που συγκεντρώθηκαν και είτε ήταν σε συσκευασίες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν είτε δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των υλικών που ζητήθηκαν, παραδόθηκαν στο σύνολο τους στην ομάδα αλληλεγγύης «Κανένας Μόνος» για την κάλυψη αναγκών όσων συμπατριωτών μας δοκιμάζονται.

 

To top