Κυρίτση: «Στριμώχνουν τρεις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε μια μέρα»

Κυρίτση: «Στριμώχνουν τρεις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε μια μέρα»

Για υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου κάνει λόγο η Περιφερειακή σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αγλαϊα Κυρίτση με αφορμή τον προγραμματισμό σε μια ημέρα (την ερχόμενη Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ) τριών συνεχόμενων συνεδριάσεων με ιδιαίτερα σημαντικά θέματα μεταξύ των οποίων και η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

«Με έκπληξη και οργή διαβάσαμε στις δύο διαδοχικές προσκλήσεις που λάβαμε μόλις χθες, για 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις σε μια ημέρα (Πέμπτη 24/2) με θέματα ιδιαίτερα σημαντικά για τη λειτουργία της Περιφέρειας γενικότερα, όπως είναι η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ).

Στριμώξατε σε μια μέρα, τρεις ξεχωριστές συνεδριάσεις του ΠΣ τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι είχαμε ζητήσει και το δεχθήκατε -λόγω της ιδιαίτερης σημασίας- ξεχωριστή συνεδρίαση του Π.Σ. για την  τροποποποίση του ΟΕΥ, προκειμένου να έχουμε το χρόνο για εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση επι του θέματος. Το ίδιο βέβαια θα πρέπει κατά την άποψή μας να ισχύει και για τον απολογισμό πεπραγμένων.

Αντ’αυτού, προκλητικά, στριμώχνετε σε μια μέρα, τρία σοβαρότατα θέματα, υποδηλώνοντας έτσι την πρόθεση σας να μην υπάρξει ουσιαστική συζήτηση, ενώ είναι άκρως αποκαλυπτικό το γεγονός ότι για τον απολογισμό καλούμαστε να συζητήσουμε χωρίς να υπάρχει ούτε αράδα εισήγησης-απολογισμού από την περιφεριακή αρχή.

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε για μια ακόμη φορά όταν καταγγέλλουμε τη συνεχή και πλήρη υποβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφερειακή Αρχή, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους προκατόχους της, αφού ακολουθεί την ίδια και μάλιστα χειρότερη πεπατημένη…

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι σας ρωτάμε :

-έχουμε άδικο όταν σας καταγγέλουμε ότι με συνοπτικές διαδικασίες προσπαθείτε να «ξεπετάξετε» θέματα όπως αυτό του ΟΕΥ, του τόσο σημαντικού για τους εργαζόμενους πρωτίστως, αλλα και την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων της περιφέρειας;

-έχουμε άδικο όταν ενώ ζητάμε ειδική συνεδρίαση με συμμετοχή  των Συλλόγων των εργαζομένων και σεις, ενώ τελικά το αποδέχεστε, προβλέπετε μόνο μιάμιση ώρα για συζήτηση του ΟΕΥ αφού ακολουθεί 3η μέσα στην ίδια μέρα, τακτική συνεδρίαση;

-έχουμε άδικο να σας καταγγείλουμε για τον ελάχιστο χρόνο που δίνετε στους αιρετούς να τοποθετηθούν για τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής, ορίζοντας μόλις δύο ώρες(!) για εισήγηση περιφερειάρχη, εισηγήσεις αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιών και τοποθετήσεις αιρετών και μάλιστα χωρίς να έχουν προηγηθεί έγγραφες εισηγήσεις των τμημάτων ούτε καν του Περιφερειάρχη, οι οποίες όπως ενημερωθήκαμε θα ειπωθούν εκείνη την στιγμή προφορικά;

 

Κύριε Πρόεδρε,

Επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας: Η ειδική συνεδρίαση για τον ΟΕΥ να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο (τουλάχιστον 4 ώρες) για ουσιαστική συζήτηση του σημαντικού αυτού θέματος.

Το ίδιο να ισχύσει και για την ειδική συνεδρίαση του απολογισμού πεπραγμένων.

Προτείνουμε η τακτική συνεδρίαση του ΠΣ, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Πέμπτη 24/2 στις 19.30 να μεταφερθεί την επόμενη ημέρα, καθώς τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι εξίσου σημαντικά (τροποποίηση προυπολογισμού, τεχνικό πρόγραμμα).

 

Διαφορετικά, θα επιβεβαιώσετε πανηγυρικά τη συνεχή, απροκάλυπτη και εντεινόμενη υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Θα επιβεβαιώσετε ότι πρόθεσή σας είναι απλά να τηρείτε το γράμμα του νόμου για τις συνεδριάσεις, αλλά αυτές να είναι ένα «πουκάμισο αδειανό», χωρίς ουσιαστική συζήτηση, χωρίς περιεχόμενο, χωρίς ούτε στο ελάχιστο δημοκρατική πολιτική λειτουργία.

Θα φέρετε ακέραιη την ευθύνη για τη μεθοδική και συνειδητή μετατροπή του ΠΣ σε ένα υποβαθμισμένο όργανο, που κυριολεκτικά με τη μη λειτουργία του απλά επικυρώνει προειλημμένες αποφάσεις».

 

 

To top