Β. Μυρσινιάς: «Διαφωνήσαμε… έχουμε αποδείξει τον πατριωτισμό μας»

Β. Μυρσινιάς: «Διαφωνήσαμε… έχουμε αποδείξει τον πατριωτισμό μας»

Την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση που οργανώνει η Περιφέρεια στις 23 Φεβρουαρίου για το μεταναστευτικό, ανακοίνωσε μιλώντας στον Αίολο ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Βαγγέλης Μυρσινιάς.

Ο ίδιος απάντησε και σε σχόλια και επικρίσεις σχετικά με τη στάση του Επιμελητηρίου υπογραμμίζοντας ότι η Διοίκηση έχει αποδείξει στο παρελθόν την πατριωτισμό της, όμως η δεδομένη στιγμή θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και το καλό της Λέσβου.

 

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λέσβου:

Το Επιμελητηρίου Λέσβου, μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, εμμένει στις θέσεις και στις απόψεις του, που από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει καταθέσει, αναφορικά με την διαχείριση του μείζονος θέματος του Μεταναστευτικού / Προσφυγικού που ταλανίζει το νησί της Λέσβου τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Λέσβου έχει προτείνει:

1. Συγχώνευση όλων των μέχρι σήμερα υφιστάμενων Δομών και δημιουργία μιας Κλειστής ή ελεγχόμενης Δομής μικρής δυναμικότητας, μόνο για καταγραφή και αποχώρηση, μακριά από τον αστικό ιστό της πόλης της Μυτιλήνης, μακριά από κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή και μακριά από κάθε οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

2. Ρητή δέσμευση, με σαφές χρονοδιάγραμμα, από την Κυβέρνηση για περαιτέρω αποσυμφόρηση και άμεσο κλείσιμο της Δομής του Μαυροβουνίου.

3. Ρητή δέσμευση για τον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση Δέσμης γενναίων μέτρων αποζημίωσης, στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των κατοίκων του Νησιού.

4. Αυστηρός έλεγχος των ΜΚΟ (τόσο στο στάδιο της αδειοδότησης της λειτουργίας τους, όσο και στο στάδιο υλοποίησης των εργασιών που αναλαμβάνουν).

5. Καμπάνια αποκατάστασης της εικόνας της Λέσβου τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι η σωστή διαχείριση του προβλήματος από δω και πέρα, πρέπει να γίνεται με σύνεση, λογική και πρωταρχικό γνώμονα το καλό του τόπου, της οικονομίας και των επιχειρήσεων που τόσο έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό, καθώς και την αναστροφή της αρνητικής εικόνας που έχει δημιουργηθεί, και συνεχίζει να δημιουργείται για το νησί της Λέσβου. Οι προτεινόμενοι τρόποι διαμαρτυρίας θεωρούμε ότι δεν βοηθούν και δεν ενδείκνυνται για ουσιαστικές λύσεις στο σοβαρότατο ζήτημα που αντιμετωπίζει το νησί μας όλα αυτά τα χρόνια.

Για όλους αυτούς του λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, ψήφισε ομόφωνα να μην συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στης 23ης Φεβρουαρίου 2022.

 

To top