Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης : «Δεν κλείνει η αγορά στην κινητοποίηση για το μεταναστευτικό»

Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης : «Δεν κλείνει η αγορά στην κινητοποίηση για το μεταναστευτικό»

Την απόφαση να διατηρήσει τα καταστήματα του ανοιχτά την ημέρα της κινητοποίησης στις 23 Φεβρουαρίου, αποφάσισε μετά από σύσκεψη ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννη Μουτζούρη, αυτή η απόφαση πάρθηκε καθώς ο εμπορικός κόσμος έχει υποστεί παρατεταμένα lockdown και μεγάλη πτώση στους τζίρους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το περιθώριο να  κλείσουν για μια ακόμη ημέρα τα καταστήματα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μη συμμετοχή στη κινητοποίηση προσανατολίζεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής. Αυτό ανέφερε μιλώντας στον Αίολο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Χαλκοδαίμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης αναφέρει τα εξής :

«Το διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, αξιολόγησε την συνολική εικόνα της πρότασης/πρόσκλησης της Περιφέρειας για γενική απεργία τη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία κλειστής δομής στη Βάστρια.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε πως οι έμποροι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε για μια μέρα το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους. Τόσο η πανδημία με τα εκατοντάδες κρούσματα όσο και οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν δείξει τους δύο πρώτους μήνες του 2022 πως το λιανεμπόριο επωμίζεται τα μεγαλύτερο οικονομικό χτύπημα των τελευταίων ετών.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται οι καταστηματάρχες να σηκώσουν για ακόμη μια φορά στις πλάτες τους το δίλημμα του μεταναστευτικού εις βάρος των επιχειρήσεων τους είναι άδικες.

Έχουμε αποδείξει επανειλλημένως τα τελευταία 7 χρόνια πως είμαστε πάντοτε παρόντες σε κάθε δύσκολη απόφαση και συζήτηση. Και αυτή τη φορά μπορούμε σαν πολίτες να συμμετέχουμε στις όποιες κινητοποιήσεις ανακοινωθούν από τη μέρα αυτή με την αγορά όμως ανοιχτή για το καταναλωτικό κοινό».

To top