Ένωση Λιμενικών Λέσβου για το θάνατο του 45χρονου συναδέλφου τους: «Γιατί φεύγουν ξαφνικά νέοι άνθρωποι;»

Ένωση Λιμενικών Λέσβου για το θάνατο του 45χρονου συναδέλφου τους: «Γιατί φεύγουν ξαφνικά νέοι άνθρωποι;»

Τη θλίψη τους για την απώλεια του 45χρονου  Λιμενικού Προκόπη Κουρκουλή εκφράζουν οι Λιμενικοί της Λέσβου. O άτυχος 45χρονος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο το μεσημέρι από ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι στην Παναγία Αγιάσου. Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Λέσβου  τονίζει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν φύγει από τη ζωή έξι συνολικά λιμενικοί, οι τέσσερις προδομένοι από την καρδιά τους. Ζητούν μάλιστα απαντήσεις γιατί νέοι άνθρωποι κοντά στην ηλικία των 45 χρόνων φεύγουν, έτσι ξαφνικά.

Ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση η Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Λέσβου αναφέρει τα εξής :

«Πέντε χρόνια τώρα πόσα σοκ άραγε μπορούμε να αντέξουμε μετά από τις διαδοχικές απώλειες έξι συναδέλφων, οι τέσσερις προδομένοι από την καρδιά τους. Πως πρέπει να γραφεί το ΓΙΑΤΙ και με πόσα ερωτηματικά για να μας δοθούν απαντήσεις πως είναι δυνατόν νέοι άνθρωποι, λεβέντες να φεύγουν από κοντά μας πριν κλείσουν καν τα 45 τους χρόνια.
Παναγιώτης, Γιώργος, Ταξιάρχης, Κυριάκος, Νίκος και τώρα ο Προκόπης σε έναν μακρύ κατάλογο που πέραν του πόνου της απώλειας θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή, κάποιοι να αναρωτηθούν και να σκύψουν πάνω από το προσωπικό αυτού νησιού για να μας εξηγήσουν και εμάς τι συμβαίνει.
Θρηνούμε για τον Προκόπη, έναν φίλο και συνάδελφο, που υπηρέτησε τόσο στην Χίο όσο και εδώ, σε μάχιμες Υπηρεσίες και που τον χαρακτήριζε η υψηλή αίσθηση καθήκοντος αλλά και ένας ιδιαίτερος κώδικας δεοντολογίας και ηθικής για τον οποίον η στάση του ήταν αδιαπραγμάτευτη.
Με δυο κουβέντες το όνομά του θα μπορούσε εύκολα να γραφτεί δίπλα στις λέξεις ευθύτητα και ντομπροσύνη. Παράλληλα το πηγαίο του χιούμορ και το καλαμπούρι του με την χαρακτηριστική ντοπιολαλιά της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Αγιάσου την οποία αγαπούσε και ήταν υπερήφανος.
Για εμάς και ο Προκόπης και οι υπόλοιποι συνάδελφοι αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν σημεία αναφοράς και πηγή δύναμης για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Συλλυπούμαστε την οικογένεια του και τους οικείους του και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους στις πολύ δύσκολες αυτές στιγμές.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΔΕΛΦΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»

To top