Προχωρά τελικά στην αγορά του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου η Περιφέρεια

Προχωρά τελικά στην αγορά του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου η Περιφέρεια

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το “πάγωμα” της αγοράς του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου  η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι προχωρά τελικά στην αγορά του,  εφόσον έγινε συνάντηση με τους νευροχειρούργους του Νοσοκομείου και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του.

Ειδικότερα,  στελέχη της Περιφέρειας συναντήθηκαν σήμερα 03.01.2022 στην Περιφέρεια με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργο Καμπούρη και τους νευροχειρούργους του Νοσοκομείου κ.κ. Σουρτζή και Κονσολάκη με αντικείμενο συζήτησης την προμήθεια με δαπάνες της Περιφέρειας ενός νευροχειρουργικού μικροσκόπιου, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη η οποία είχε γίνει αποδεκτή και από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τα στελέχη της Περιφέρειας έλαβαν τις διαβεβαιώσεις ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα θα τεθεί σε λειτουργία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από το ιατρικό προσωπικό του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου. Ως εκ τούτου, ο Περιφερειάρχης εντός των ημερών θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλέσαμε τον Διοικητή και το ιατρικό προσωπικό του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου, προκειμένου να λάβουμε τις διαβεβαιώσεις ότι το νευροχειρουργικό μικροσκόπιο το οποίο με δική μου εισήγηση αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο να προμηθευτεί η Περιφέρεια για το Νοσοκομείο, μπορεί να λειτουργήσει άμεσα. Εφόσον λάβαμε τις διαβεβαιώσεις αυτές, προχωράμε όπως είχαμε δεσμευτεί στην υπογραφή της σύμβασης για την αγορά του. Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή και εγώ προσωπικά είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας αρκεί αυτές να ταυτίζονται με το κοινωνικό συμφέρον».

To top