Τουρνουά Μπάσκετ «Απόστολος Παύλος» για καλό σκοπό – Αγωνίστηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης

Τουρνουά Μπάσκετ «Απόστολος Παύλος» για καλό σκοπό – Αγωνίστηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
Ένα τουρνουά μπάσκετ, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κατά το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης Μυτιλήνης.
Το αθλητικό αυτό γεγονός διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών/Τ.Δ. Λέσβου (I.P.A. Lesvos) και την ομάδα εθελοντισμού και αλληλεγγύης “Η Άμπελος”, ενώ σκοπός της  κοινής πρωτοβουλίας ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση τριών οικογενειών που διαμένουν στη Λέσβο και αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία στην κάλυψη βασικών αναγκών τους.
Το τουρνουά έφερε τη συμβολική ονομασία “Απόστολος Παύλος”, ενώ ο χρόνος διεξαγωγής του συνέπεσε με τον εορτασμό της μνήμης του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, που τυγχάνει και ο προστάτης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.).
Στο τουρνουά έλαβαν μέρος τέσσερις συνολικά ομάδες που απαρτίζονταν από συναδέλφους αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες, υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, αλλά και από φίλους των δύο συλλόγων, που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα των διοργανωτών, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση του κοινού, τόσο φίλων του μπάσκετ, αλλά και πολλών άλλων συμπολιτών, που έχοντας ως κίνητρο τον σκοπό της εκδήλωσης, έδωσαν το παρόν τα δύο αυτά απογεύματα, με τις οικογένειές τους, γεμίζοντας τις κερκίδες  του γηπέδου, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στο αθλητικό κομμάτι της εκδήλωσης, το Σάββατο 29/6, μετά από κλήρωση  έλαβαν χώρα δύο αγώνες μεταξύ των ομάδων “IPA Lesvos” – “Απόστολος Παύλος” και “Άμπελος” – “Άγιος Αρτέμιος” με νικήτριες τις ομάδες “Απόστολος Παύλος” και “Άμπελος”. Την Κυριακή 30/6 διεξήχθησαν, σε δύο ενδιαφέροντα από αγωνιστικής πλευράς παιχνίδια, ο μικρός τελικός μεταξύ των δύο ηττημένων ομάδων που είχαν αγωνιστεί την προηγούμενη ημέρα, κατά τον οποίο επικράτησε η ομάδα “IPA Lesvos” έναντι της ομάδας “Άγιος Αρτέμιος” και ακολούθως ο μεγάλος τελικός μεταξύ των δύο νικητριών ομάδων του Σαββάτου, κατά τον οποίο επικράτησε η ομάδα “Απόστολος Παύλος” έναντι της ομάδας “Άμπελος”.
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης  Παναγιώτης Χριστόφας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωκράτης Γιακουμής, οι οποίοι συμμετείχαν και αγωνιστικά, φορώντας τη φανέλα της ομάδας του “Αποστόλου Παύλου”, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου  Κωνσταντίνος Αρώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κουρσουμπάς.
Μετά τη λήξη των αγώνων, δόθηκαν συμβολικά σε όλους του παίκτες προσωπικά μετάλλια, ενώ απονεμήθηκαν έπαθλα σε όλες τις ομάδες. Τις απονομές πραγματοποίησαν οι δύο Αντιπεριφερειάρχες καθώς και ο π. Ευστράτιος Κακάμπουρας, ιδρυτής της εθελοντικής ομάδας Άμπελος, που επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η υποστήριξη, του Δήμου Μυτιλήνης που παραχώρησε το Κλειστό Γυμναστήριο το οποίο φιλοξένησε τη διοργάνωση και του προσωπικού των εγκαταστάσεων για τη συνδρομή τους, του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου και του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου που απασχολήθηκαν αφιλοκερδώς εξασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης / Παράρτημα Λέσβου που για ακόμη μια φορά ήταν παρούσα μεριμνώντας για την ασφάλεια των αθλητών, καθώς και των χορηγών που προσέφεραν νερά και μπανάνες για τους παίκτες.
To top