Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποια λήγουν από σήμερα Δευτέρα

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποια λήγουν από σήμερα Δευτέρα

Ένα νέο πλέγμα μέτρων μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα, εστιασμένο στους άνω των 60 αλλά και σε όσους είχαν νοσήσει στο παρελθόν.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (για τις μεγαλύτερες ηλικίες) αλλά και τα πιστοποιητικά νόσησης έχουν ημερομηνία λήξης, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η συμμετοχή στην «επιχείρηση Ελευθερία».

Κόκκινη κάρτα σε εμπορικά καταστήματα και στην εστίαση θα βλέπουν από σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι με δύο δόσεις. Αρχικά ήταν γνωστό πως όποιος έκανε τις δύο δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό θεωρούνταν εμβολιασμένος. Ωστόσο, αυτό αλλάζει από σήμερα καθώς τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα.

Ειδικότερα, από σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, για ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

Σε πολίτες άνω των 60 ετών, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού βγαίνουν άκυρα σε περίπτωση που δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη, ενισχυτική δόση κατά του κορονοϊού και έχει παρέλθει διάστημα επτά μηνών από τη δεύτερη. Δηλαδή αν κάποιος 60αρης έκανε τη δεύτερη δόση εμβολίου στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου και δεν έχει κάνει ακόμη την τρίτη δόση εμβολίου, θα μπορεί να κινηθεί με τους ισχύοντες περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως εστίασης, ψυχαγωγίας, σε γυμναστήρια ή γήπεδα, καθώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

 

 

 

To top