Παναγιώτης Προβέτζας:«Πρέπει να διατηρήσουμε το κύρος του Δημοτικού συμβουλίου χωρίς εντάσεις»

Παναγιώτης Προβέτζας:«Πρέπει να διατηρήσουμε το κύρος του Δημοτικού συμβουλίου χωρίς εντάσεις»

Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου γιατρός μαιευτήρας γυναικολόγος  Παναγιώτης Προβέντζας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Επίκεντρο» μιλάει για τα πρώτα βήματα στο «τιμόνι» του  δημοτικού συμβουλίου και την προσπάθειά του να διατηρήσει ήπιους τόνους χωρίς εντάσεις.  Για το ρόλο του που είναι διακριτικός δίπλα στο Δήμαρχο σε σύγκριση με τον Πρόεδρο της προηγούμενης δημοτικής αρχής αναφέρει χαρακτηριστικά «ο ρόλος μου είναι Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και τίποτα παραπάνω. Δεν θέλω να γίνω δήμαρχος στη θέση του Δημάρχου».

Μιλάει για το ΠΑΣΟΚ που δεν έχει καταφέρει ν’ ανακάμψει παρά τη φθορά της κυβέρνησης και την αδυναμία ακόμη να πείσει τους πολίτες επισημαίνοντας ότι δεν έχουν αναδειχθεί νέα πρόσωπα στην πολιτική ζωή που χρειάζονται για να εμπνεύσουν .

Για τη διαδρομή του στο χώρο της υγείας, τα δύσκολα χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης λέει ότι κάποια στιγμή « οι μετανάστριες που γεννούσαν στη μαιευτική κλινική έφθασαν να είναι περισσότερες από τον ντόπιο πληθυσμό» . Μιλάει για τη μείωση στις γεννήσεις που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος εξομολογείται πως πάνω από όλα είναι γιατρός ενώ μιλάει με συγκίνηση για ένα παιδάκι που τον ευχαρίστησε επειδή βοήθησε τη μητέρα του να το φέρει στη ζωή.

To top