Φιλοξενία σχολείων από το εξωτερικό από το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης

Φιλοξενία σχολείων από το εξωτερικό από το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης

Την εβδομάδα 22-26 Απριλίου 2024 το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου φιλοξένησε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την πόλη Žďár nad Sázavou της Τσεχίας (Πρότυπο Σχολείο Gymnazium Žďár nad Sázavou) και την Arouca της Πορτογαλίας (Agrupamento de escolas Arouca) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA121 (Διαπιστευμένα σχολεία).

Οι μαθητές/τριες από τα σχολεία εταίρων φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών/τριων του σχολείου μας. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης πραγματοποίησαν πολλές δραστηριότητες που έχουν σχέση με την αειφορία και την βιωσιμότητα (viability and sustainability). Κατά την αναχώρησή τους οι εταίροι εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την άψογη φιλοξενία καθ΄όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Οι μαθητές/τριες από το εξωτερικό είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ορισμένες δράσεις και εργαστήρια (εργαστήριο Φυσικής-Μαθηματικών και μάθημα Αρχαίων Ελληνικών) στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης την Τρίτη 23/04. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του σχολείου όπως επίσης είχαν την δυνατότητα οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί να φυτέψουν φυτά στον κήπο του σχολείου. Επίσης την ίδια ημέρα έγινε ξενάγηση στην πόλη της Μυτιλήνης και στο κάστρο της πόλης. Την Τετάρτη 24/04 επισκέφτηκαν τις Αλυκές της Καλλονής για παρατήρηση πουλιών και αμέσως μετά είχαν ενημέρωση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σχετικά με το Γεωπάρκο του Σιγρίου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Μόλυβο όπου είχαν διάφορες δράσεις. Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 25/04 επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου όπου υλοποίησαν δράσεις συντήρησης απολιθωμάτων. Την τελευταία ημέρα Παρασκευή 26/04 επισκέφτηκαν το Μουσείο Τεριάντ και το Μουσείο Θεοφίλου όπου είχαν την δυναότητα να θαυμάσουν τα εκθέματα των δύο Μουσείων. Στην είσοδο του Μουσείου Τεριάντ είχαν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με εφαρμογή ΤΝ που ανέπτυξε ειδικά για το Μουσείο Τεριάντ ο συνάδελφος κ. Τριχόπουλος Γεώργιος. Στην συνέχεια οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου είχαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν δύο δράσεις. Μία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (από τον καθηγητή κ. Σουλακέλλη Νικόλαο) και μία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κατεβάστε από εδώ το Πρόγραμμα της εκπαιδευτική επίσκεψης: Erasmus week program.

Ευχαριστούμε το ΙΚΥ για τη δυνατότητα συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράματα Erasmus+ KA121 τα οποία δίνουν τη δυνατότητα ανταλλαγής καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών. Ευχαριστούμε τη ΔΔΕ Λέσβου για την έγκριση των μετακινήσεων στο εξωτερικό για όλες τις αντίστοιχες μετακινήσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στα σχολεία των εταίρων. Ευχαριστούμε το Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ κ. Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη και το προσωπικό της Λέσχης για τη φιλοξενία στη Λέσχη Αξιωματικών για ένα γεύμα. Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Γεωγραφίας και Τμήμα Περιβάλλοντος) για τις δράσεις στα τμήματά του, τον καθηγητή κ. Ζούρο Νικόλαο για τη φιλοξενία και τις δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου και στις Αλυκές Καλλονής, αλλά και τον αντιπρύτανη κ. Γεωργούλα Στράτο για τη παραχώρηση της Φοιτητικής Λέσχης για ένα γεύμα. Τέλος, ευχαριστούμε το Δήμο Δυτικής Λέσβου, τον Δήμαρχο κ. Βέρο Ταξιάρχη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Δήσσο Παναγιώτη για την παραχώρηση ενός γεύματος σε εστιατόριο της Καλλονής.

To top