Τις γυναίκες της Δυτικής Λέσβου που συνέβαλαν στην ισότητα της κοινωνίας τίμησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Τις γυναίκες της Δυτικής Λέσβου που συνέβαλαν στην ισότητα της κοινωνίας τίμησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Με την  απονομή τιμητικών διακρίσεων σε γυναίκες του Δήμου οι οποίες με την πράξη τους συνέβαλαν στην υπόθεση της ισότητας στην κοινωνία, γιορτάστηκε την Παρασκευή το απόγευμα 8 Μαρτίου, η ημέρα της γυναίκας στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας για τη γυναίκα σήμερα και υποδέχθηκε στο βήμα την κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς καθηγήτρια ψυχολογίας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αναστασία Ζήση. Η κ. Ζήση μίλησε με θέμα «Η συμβολή των γυναικών στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και τον πολιτισμό».

Αναλυτικά στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι γυναίκες της Αυτοδιοίκησης: Οι αντιδήμαρχοι Ζαχαρούλα Ιωακείμ, Αφροδίτη Βατή και Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη καθώς και η Ιωάννα Κατανάκη, πρώην αντιδήμαρχος. Η Χρυσούλα Ζωγράφου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και τη αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε ο σύντροφος της στη ζωή. Η Μαρία Νικολάρα. Η Ταξιαρχούλα Πνακά, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α. Ε.». Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ανεμώτιας Καλλιρόη Παπαδοπούλου. Κεραμίου Σοφία Ιωάννου. Πελόπης Μαρία Κιαχαγιά. Νάπης Ταξιαρχούλα Παλαιολόγου. Πολιχνίτου Ιωάννα Καλαθά. Σταυρού Μαρία Βερβέρη. Βασιλικών Μαρία Σοφού. Οι πρώην Πρόεδροι των Κοινοτήτων Σκαλοχωρίου Δέσποινα Μαϊάκη. Ανεμώτιας Βίκυ Δημητρόγλου, Ανεμώτιας Ευανθία Καφετζή και Θεοδώρα Κουκουρουβλή Δαφίων.

Οι πρωτοπόρες γυναίκες των τοπικών κοινωνιών Μαρία Κατσαρού, Πρόεδρος της ΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, Έλπη Δεληγιάννη, πρώτη γυναίκα Περιφερειακή Έφορος Προσκόπων Λέσβου, η Μένη Ατσικμπάση Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Δημοτικής Ενότητας Καλλονής και Θεοδώρα-Dorin Σαμίου συνταξιούχος νοσηλεύτρια.

Οι γυναίκες συνεταιρίστριες μέλη στον ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ, στον ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, στον ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «Η ΣΕΛΑΔΑ», στον τον ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, στο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΘΥΜΝΑΣ και στον ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΤΡΑΣ.

Τέλος οι γυναίκες του πολιτισμού και της προσφοράς, μέλη στο Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Καλλονής «Η ΕΥΠΟΙΙΑ», στην Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σϊτισης Καλλονής «ΣιτίΖω», στο Σύλλογο γυναικών με νεοπλασία και φίλων εθελοντών «ΡΟΖ Δύναμη», στο Σύλλογο κυριών και δεσποινίδων Αγίας Παρασκευής «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», στο Φιλανθρωπικό πολιτιστικό σύλλογο κυριών και δεσποινίδων Μολύβου «Η ΑΓΑΠΗ», στο Σύλλογο γυναικών Νάπης, στον Πολιτιστικό μορφωτικό σύλλογο γυναικών Κλειούς, στο Σύλλογο γυναικών Μανταμάδου, στο Σύλλογο κυριών και δεσποινίδων Μανταμάδου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», στον Πολιτιστικό σύλλογο γυναικών Αργένου, στο Σύλλογο γυναικών Συκαμνιάς «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ», στον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο γυναικών Πελόπης «ο Προφήτης Ηλίας» και στο Σύλλογο γυναικών και δεσποινίδων Σκαλοχωρίου «Η ΣΑΠΦΩ».

Απονέμοντας τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους του λαού του Δήμου Δυτικής Λέσβου στις γυναίκες αυτοδιοικητικούς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος εκτάκτως απουσίασε από την εκδήλωση λόγω ταξιδιού στην Αθήνα, φρόντισε να υπάρχει ισχυρή παρουσία των γυναικών στο συνδυασμό της παράταξης αλλά και στην Δημοτική Αρχή.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια για τη γυναίκα από γυναίκες, με την Μαρία Σεϊτανίδου στη φωνή και τα κρουστά, τη Γιάννα Μαϊστρέλλη στο βιολί και τη Ελένη Βλαχοπούλου στο μπαγιάν.

To top