Βέρρος: «Δεν λειτουργώ υπό πίεση ούτε υπό καθεστώς εκβιασμού»

Βέρρος: «Δεν λειτουργώ υπό πίεση ούτε υπό καθεστώς εκβιασμού»

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου στην επιστολή παραίτησής του Γενικού Γραμματέα Άρη Ελευθερίου. Ο κ. Βέρρος υποστηρίζει ότι οι διαδικασίες όσο αφορά την παραλία της Ερεσού , είναι ακόμη σε εξέλιξη ενώ τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να παρέμβει στο έργο των αρμοδίων υπηρεσιών.

«Με λύπη, έλαβα σήμερα την επιστολή παραίτησης του κ. Αριστόβουλου Ελευθερίου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Ο Άρης υπήρξε ένας εκ των πρωτοστατών της προσπάθειας διάσπασης του ενιαίου Δήμου Λέσβου και των στυλοβατών της δημιουργίας του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου. Είναι προφανές πως η προαναγγελθείσα αποχώρησή του, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Όσον αφορά τους λόγους της παραίτησής του, θέλω να επισημάνω ότι ουδέποτε υπήρξε Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου –που θα ήμουν υποχρεωμένος να εκτελέσω- με την οποία η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας, θα καλείτο να ανακαλέσει την επίμαχη προέγκριση άδειας Δόμησης στη θέση «Αφεντέλλη». Αντίθετα η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πράγματι υπήρξε, προέβλεπε την ανάθεση μέσω της Οικονομικής Επιτροπής σε νομικό, προκειμένου εκείνος να γνωμοδοτήσει για τη δυνατότητα ανάκλησης της εκδοθείσας προέγκρισης άδειας δόμησης και να υποβάλλει ενώπιον κάθε αρμόδιας δικαστικής αρχής, αίτηση προσωρινής ρύθμισης της κατάστασης ή ανάκλησης της απόφασης προέγκρισης.

Η γνωμάτευση έγινε και διαβιβάστηκε πριν μία εβδομάδα στην Υπηρεσία Δόμησης και άπαντες ευρισκόμαστε εν αναμονή της απάντησής της.

Αν και επιθυμώ να αντιπαρέλθω την όποια κατηγορία ή υπόνοια κατηγορίας που αφήνει να εννοηθεί ως προς το πώς θα μπορούσα να παρέμβω προσωπικά επί της υπόθεσης, θα απαντούσα στον φίλο μου, ότι το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δε συνάδει με την ιδιοσυγκρασία μου, όπως και ότι η απόφαση αποχώρησής του, τη στιγμή που το όλο θέμα «καίει» -και υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές δυνατότητες αντίδρασης προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, που εκφράστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο- δε συνάδει με τη δική του ιδιοσυγκρασία.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οφείλω να τονίσω, ότι όσο καιρό θα είμαι Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, δεν προτίθεμαι να δώσω εντολή σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δήμου να ενεργήσει εκτός των ορίων του Νόμου, κάνοντας κατάχρηση της πολιτικής μου εξουσίας. Πόσο δε μάλλον, όταν για την επίμαχη υπόθεση δεν έχω λάβει ακόμα τις απόψεις της Υπηρεσίας.

Το όποιο «εντέλλεσθε» σημαίνει δύο πράγματα:
Είτε ότι η Υπηρεσία έχει παρανομήσει, οπότε στην περίπτωση αυτή πρέπει να παραπεμφθεί ο αρμόδιος υπάλληλος για παράβαση καθήκοντος, είτε ότι ο Δήμαρχος παραβαίνει των δικών του καθηκόντων, επιβάλλοντας ουσιαστικά μία παρανομία.

Εγώ ως Δήμαρχος έχω αποδείξει ότι δεν λειτουργώ ούτε κάτω από πιέσεις ομάδων, ούτε υπό καθεστώτα εκβιασμού. Είναι γνωστό. Όπως είναι και γνωστό ότι έχω εκβιαστεί στο παρελθόν από πολλούς «ισχυρούς» και δεν ενέδωσα.

Κλείνοντας, γιατί η εξέλιξη της παραίτησης ενός συνεργάτη μου, δεν παύει να είναι λυπηρό γεγονός, θέλω να ευχαριστήσω ξανά και από καρδιάς τον φίλο μου Άρη για τις υπηρεσίες που προσέφερε όχι μόνο τώρα στα δύο χρόνια, αλλά διαχρονικά στον τόπο μας. Ευελπιστώ δε, ότι θα παραμείνει κοντά στους σκοπούς μας για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου».

 

Δείτε περισσότερα στο Δελτίο Ειδήσεων του Αίολος

To top