Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη Λέσβο για αποτίμηση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη Λέσβο για αποτίμηση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ την Τετάρτη στη Λέσβο για τις ζημιές στην παραγωγή από τη θεομηνία της 30ης Νοεμβρίου

Στο νησί της Λέσβου, θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 προκειμένου να αποτιμήσουν ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από την καρπόπτωση της τελευταίας κακοκαιρίας και συγκεκριμένα των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν τις ελαιοπαραγωγές τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2021.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο για την επερχόμενη έλευση του Κλιμακίου δήλωσε τα εξής:

«Ο ΕΛ.Γ.Α. με ευαισθησία και υπευθυνότητα στον τομέα των αρμοδιοτήτων του, ανταποκρίθηκε άμεσα και μεταβαίνει με κλιμάκιο την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στη Λέσβο για την καταγραφή των ζημιών. Εκτιμώντας τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στο νησί κινήθηκαν ταχύτατα όλες οι διαδικασίες. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και να υπάρξει ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός και με αξιοπιστία, ταχύτητα και δικαιοσύνη να προχωρήσει σε αποζημιώσεις. Είμαστε σίγουροι για την παρέμβαση του ΕΛΓΑ και τη λύση των όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει».

To top