Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Λήμνος

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Λήμνος

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Λήμνο με θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις από την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου δημιουργώντας πολλά προβλήματα τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στο οδικό δίκτυο. Με απόφαση του Δήμου Λήμνου το Γυμνάσιο Μύρινας θα παραμείνει σήμερα κλειστό καθώς πλημμύρισαν τάξεις του. Επίσης, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος από τις πτώσεις δέντρων σε κολώνες της ΔΕΗ, ενώ κατέρρευσε και τοιχίο του γηπέδου Ατσικής, καταπλακώνοντας δύο οχήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου:

Ο Δήμος Λήμνου καλεί τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, είτε είναι πεζοί είτε μετακινούνται με οχήματα, καθώς απρόσμενα μεγάλα ύψη βροχής – 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα – που συνοδεύονται από χαλαζόπτωση επηρεάζουν το νησί.

Ειδικότερα, οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τυχόν πτώσεις δέντρων, καθώς επίσης και για παρουσία φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή όσον αφορά στη γέφυρα Ραγκαβά, η οποία είναι κλειστή στην κυκλοφορία και απευθύνουμε έκκληση να μην προσεγγίσει κανείς το εν λόγω σημείο.

Επίσης, οι οδηγοί καλούνται να μην κινούνται σε περιοχές με χειμάρρους και ιρλανδικές γέφυρες.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, τη ΔΕΗ και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης της Σχολικής Μονάδας και σε συναπόφαση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τιμ. Θεοφανέλλη, το Γυμνάσιο Μύρινας θα είναι κλειστό σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

To top