Εγκαινιάστηκε το παλαιό Παρθεναγωγείο της Πτερούντας

Εγκαινιάστηκε το παλαιό Παρθεναγωγείο της Πτερούντας

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, οι Αντιδήμαρχοι Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη και Ιορδάνης Ιορδάνου, ο Αντιπροέδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ Στέφανος Αποστόλου και ο Προέδρος της Πτερούντας  Γιάννης Χασάπης, πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής εγκαίνια του χώρου πολλαπλών χρήσεων στο κτήριο του παλαιού Παρθεναγωγείου της Πτερούντας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που δίνει ζωή σε ένα μικρό χωριό και σηματοδοτεί την έμπρακτη στήριξη της δημοτικής αρχής σε οικισμούς που κινδυνεύουν με ερημοποίηση, παραδίδεται σε χρήση.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, τόνισε πως ο Δήμος με αυτό το έργο, διέσωσε μεταξύ άλλων και ένα διατηρητέο κτήριο, κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις στην Πτερούντα θα συνεχιστούν.

«Αποδεικνύουμε ότι στηρίζουμε έμπρακτα τους μικρούς και πιο αδύναμους οικισμούς μας και ήδη, πέραν του έργου του παλαιού Παρθεναγωγείου, δρομολογούμε για την Πτερούντα τον περιφερειακό της δρόμο και παιδική χαρά. Τα χωριά μας αυτά, θα μείνουν ζωντανά και θα τα αναδεικνύουμε συνεχώς», είπε χαρακτηριστικά

 

To top