Στο εδώλιο τα social media: Η συγγνώμη του Ζούκερμπεργκ σε γονείς θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης

Στο εδώλιο τα social media: Η συγγνώμη του Ζούκερμπεργκ σε γονείς θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης

Τεταμένη ήταν η ακρόαση του Κογκρέσου στη δίκη των Social Media για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αναγκάζεται να γυρίσει προς γονείς που βρίσκονταν εκεί, προκειμένου να τους ζητήσει συγγνώμη, με τον γερουσιαστή να κατηγορεί των CEO της Meta  ότι «έχει αίμα στα χέρια του».

Εξαπολύοντας καταιγισμό κατηγοριών εναντίον του, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζος Χόλεϊ ρώτησε στο τέλος τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ αν έχει ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς των παιδιών που η σεξουαλική εκμετάλλευση ή παρενόχληση μέσω των social media τους κόστισε τη ζωή τους

Τους έχετε ζητήσει συγγνώμη; Θα θέλατε να το κάνετε τώρα;», τον ρώτησε ο γερουσιαστής. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σηκώθηκε από τη θέση του και γύρισε προς τους γονείς, κάποιοι από τους οποίους ύψωσαν τις φωτογραφίες των παιδιών τους που κρατούσαν.

«Συγγνώμη για όσα έχετε περάσει», τους είπε ο επικεφαλής της Meta. «Κανένας δεν θα έπρεπε να περνά όσα υπέφεραν οι οικογένειές σας. Για αυτό επενδύουμε τόσα πολλά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν αναγκάζεται να περνά αυτά που οι οικογένειές σας υπέφεραν», συμπλήρωσε.

To top