Συναντήσεις Χριστόφα και Γιαννάκα με φορείς για τον τουρισμό

Συναντήσεις Χριστόφα και Γιαννάκα με φορείς για τον τουρισμό

Δύο συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Νίκος Γιαννάκας, με εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται με τον Τουρισμό. Ειδικότερα, στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Λέσβου, και στη δεύτερη ο Πρόεδρος, κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Κατά τις συναντήσεις έγινε η καταγραφή πρακτικών ζητημάτων, στα οποία μπορεί ο Δήμος Μυτιλήνης να παρέμβει άμεσα πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, ώστε να γίνει η πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά περισσότερο προσβάσιμα και φιλικά προς τους επισκέπτες. Συζητήθηκαν, ωστόσο, και ζητήματα που απαιτούν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και αντίστοιχα μεγαλύτερη παρέμβαση από την πλευρά του Δήμου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς του τουρισμού.

Μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν, ήταν η βελτίωση του εξωτερικού χώρου του Τελωνείου και του Επιβατικού Λιμανιού, η πορεία του έργου της προκυμαίας, η στοχευμένη από κοινού παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό, η υποστήριξη της διοργάνωσης μεγάλων φεστιβάλ και εκδηλώσεων, την προώθηση του προορισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό κ.α.

«Στην προσπάθειά μας να βρούμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα δεν είμαστε μόνοι. Ειδικά για τον τομέα του Τουρισμού, αλλά και ευρύτερα για κάθε ζήτημα που αφορά τον Δήμο μας, επιδιώκουμε τη συζήτηση και τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αφού η πρόοδος του τόπου μας αποτελεί κοινό μας στόχο. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί με το Επιμελητήριο Λέσβου αλλά και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων βάλαμε στο τραπέζι όλα τα ζητήματα μαζί με πρακτικούς και μετρήσιμους στόχους, που μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί» δήλωσε σχετικά ο κ. Χριστόφας.

To top