Το Βόρειο Αιγαίο «κέρδισε» το κοινό του Λονδίνου

Το Βόρειο Αιγαίο «κέρδισε» το κοινό του Λονδίνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο «Ελληνικό Κέντρο», η εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προβολή των νησιών καθώς και των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Δρώμενων με κύριους άξονες το «Φεστιβάλ Χίου» και το  «Διεθνές Φεστιβάλ Λέσβου Σαπφώ».

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναφέρει:

Πολυδιάστατη και έντονη ήταν η προβολή της Λέσβου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο και στο «Ελληνικό Κέντρο» με την παρουσία περισσότερων από 300 Άγγλων και Ελλήνων καλεσμένων τους οποίους υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τα προϊόντα της Λέσβου βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο , προσφέρθηκαν και γέμισαν τα τραπέζια της εκδήλωσης τα οποία διακοσμούσε το κλαδί ελιάς, αποτυπώνοντας συμβολικά τα 11 εκατομμύρια ελαιόδεντρα του νησιού, αφήνοντας ενθουσιασμένους τους προσκεκλημένους.

Πέραν τούτου, ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής Λάκης Λαζόπουλος, αναφέρθηκε στο νεοσύστατο «Διεθνές Φεστιβάλ Λέσβου Σαπφώ» που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Λέσβο και εντυπωσίασε το κοινό μιλώντας για την stand up comedy, που θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ αλλά και για τη νέα του τηλεοπτική σειρά που θα γυριστεί στη Λέσβο.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι: Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο Ιωάννης Τσαούσης, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κουρού, η Συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η Εύα Νάθενα, ενώ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι: καθηγητής του LSE και πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Κevin Featherstone , 13ος Λόρδος Βύρων , Δήμαρχος του Cambridge George Pippas , Πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάκος Ευθύμιος Μητρόπουλος , Πρέσβειρα του Κινήματος προστασίας νήσων Χρυσάνθη Λαιμού, Heini Alfayed, Παύλος και Δημήτρης Χορν, Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Νάγια Γιακουμάκη, Διευθύντρια του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου Ελένη Σκαρβέλη , γλύπτρια Καλλιόπη Λεμού καθώς επίσης και οι εφοπλιστές: Γ. Φαράκλας με τη σύζυγο του Άννυ, Αναστάσιος Φαφαλιός με την σύζυγο του Ευγενία Λαιμού Μπότσαρη , Μαρία Χατζηπατέρα, Χαράλαμπος Χατζηπατέρας με τη σύζυγο του Καλλιόπη , Χρήστος Λ. Λεμός, Γιώργος Θ. Λαιμός , Νίκος Σκυλίτσης με τη σύζυγο του Πηγή Σκηνίτη, Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Η.Β., αλλά και οι: Βασίλης Κρουστάλλης του ABS , Αλέξανδρος Ξενάκης , Παναγιώτης Τρύφων , Ν. Σαρρής , Ξενοφών Ζαχαρούδης (Αντιπρόεδρος Hellenic Bankers Association ),Αγάπη Πολίτη, Έλενα Χατζηαλεξάνδρου, Δημήτρης Μονιούδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ελλήνων Μηχανικών , κ.α.

 

Παρακολουθήστε σχετικά βίντεο:
https://youtu.be/oowS42LSZ9E?si=NXyKFHiSAslWZKO7\

 

https://youtu.be/,H5x1KzmQ80U?si=4pHubXLHSpPWhz4O

 

 

 

 

 

 

 

To top