Σε εκδήλωση με Γιόχανσον και Μητσοτάκη ο Μουτζούρης: «Μιλούσαν συνέχεια για τη Λέσβο. Θέλουν να κάνουν εγκαίνια στη «Βάστρια»

Σε εκδήλωση με Γιόχανσον και Μητσοτάκη ο Μουτζούρης: «Μιλούσαν συνέχεια για τη Λέσβο. Θέλουν να κάνουν εγκαίνια στη «Βάστρια»

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα “Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης” παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. Μιλώντας στον «Αίολο» ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης γινόταν συνέχεια λόγος για τη Λέσβο ενώ αναφέρθηκε ότι θα εγκαινιασθεί η Βάστρια μέσα στην άνοιξη του 2024. «Δεν πρόκειται να παραστώ και θα δω με ποιο τρόπο θα αντιδράσουμε» δήλωσε στον Αίολο ο Περιφερειάρχης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  καθώς και Δήμαρχοι των νησιών που δέχονται μεταναστευτικές ροές μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Στη διάρκεια της εκδήλωση όπου δόθηκε έμφαση στο πρόγραμμα «Ήλιος» για την εγκατάσταση προσφύγων μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της  Επιτρόπου της Ε.Ε  Ίλβα Γιόχανσον,  του  Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Μαργαρίτη Σχοινά και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής:

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση όπου είχαμε την ευκαιρία εκπροσωπώντας το Βόρειο Αιγαίο να δηλώσουμε παρών στις εξελίξεις για το μεταναστευτικό τις οποίες και παρακολουθούμε συνεχώς. Αναμένουμε τις τελικές συμφωνίες για τα ζητήματα της μετανάστευσης, παραμένοντας σταθεροί στις απόψεις μας τις οποίες εκφράζουμε σε κάθε ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο. Κρατώ αυτά που δήλωσε ο Πρωθυπουργός ζητώντας μου να μεταφέρω προς τους πολίτες των νησιών που σήκωσαν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης πως θα είναι  δίπλα τους με την ελπίδα ότι θα υπάρχουν περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι από την ΕΕ».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστας Μουτζούρη στα δελτία ειδήσεων του Aeolos tv

To top