Ημέρα Γνωριμίας στη Μυτιλήνη με το Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Ημέρα Γνωριμίας στη Μυτιλήνη με το Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

«Ημέρα Γνωριμίας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, από τις 9:30 π.μ. έως τις 12:30, στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, για μαθητές/τριες από Δ’ έως ΣΤ΄ Δημοτικού, και από Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίου με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης που προσφέρει το CTY Greece και να παρακολουθήσουν:

1.το μάθημα «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» (για μαθητές/τριες Δημοτικού)

2.το μάθημα «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» (για μαθητές/τριες Γυμνασίου)

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες και από άλλες περιοχές, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece.

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής στο https://bit.ly/Mytilene20012024

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece: Τηλ.: 2310 332625, 2310398253, email: cty@anatolia.edu.gr

 

Η Ημέρα Γνωριμίας πραγματοποιείται ενόψει των εξετάσεων στη Μυτιλήνη στις 10 Φεβρουαρίου 2024, με στόχο την επιλογή των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του CTY Greece (Διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και Θερινά).

Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY), είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Με την εγγραφή τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας, και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του. Από το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.600 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 52% σε όλα τα χρόνια του προγράμματος. Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ. Αναλυτικές οδηγίες για τις εξετάσεις και την πρόσβαση στον τόπο διεξαγωγής τους θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους.

To top