2ο σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Μόλυβο

2ο σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Μόλυβο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Δεσμός”, το δεύτερο Σχολείο Γαστρονομίας, που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Στις τρεις ημέρες του σχολείου συζητήθηκαν διάφορες θεματικές ενότητες που αφορούσαν την επιμόρφωση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων:

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ο Κώστας Ντελέζος, Yγιεινολόγος Msc και Διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, αναφέρθηκε και επεξήγησε στους συμμετέχοντες τις υποχρεώσεις των επιχ/σεων που προκύπτουν από τον νέο Υγειονομικό κανονισμό.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ο Πέτρος Ραπανάκης, οικονομολόγος, ανέλυσε στους παραβρισκόμενους εργοδότες και υπαλλήλους επιχ/σεων εστίασης τον νέο εργασιακό νόμο και την νέα ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, σε μία ανοιχτή συγκέντρωση με τους επαγγελματίες της εστίασης, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως συνδικαλιστικά, φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα κλπ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, αλλά και του Σωματείου Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, Μόλβαλης Νίκος, από κοινού με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ, Γιώργο Καββαθά, απένειμε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Σωματείου και της ΠΟΕΣΕ στα μέλη Βουλά Ραφαήλ, Κατσάρα Σταύρο και Καραντώνη Βασίλη, για την πολύτιμη προσφορά τους στον κλάδο όλα αυτά τα χρόνια.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του Στάθη Βαρβαγιάννη από την ποτοποιία ούζου Βαρβαγιάννη, που συζήτησε με τους παρευρισκόμενους μικρά μυστικά του ούζου και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ουζογνωσία και γευστική δοκιμή.

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου με τις εισηγήσεις του Κώστα Ντελέζου, που αφορούν τον ρόλο του υγειονομικού υπεύθυνου και των χειριστών τροφίμων, αλλαγές και υποχρεώσεις από την εφαρμογή του HACCP στην καθημερινή λειτουργία των ΚΥΕ, ο ρόλος των διαγραμμάτων ροής -εκθέσεων παραγωγικής διαδικασίας, ο ρόλος των αρχείων του HACCP, ανάλυση-επεξήγηση ευρημάτων κτιριακών παρατηρήσεων κατά τον υγειονομικό έλεγχο, ανάλυση -επεξήγηση ευρημάτων επί των τροφίμων κατά τον υγειονομικό έλεγχο.

Το επόμενο τριήμερο 24-26 Νοεμβρίου 2023, οι εργασίες του θεματικού σχολείου συνεχίζονται με το Σχολείο Τουρισμού σε συνεργασία με το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη και θα έχει διάρκεια 20 ώρες που αφορά την επαγγελματική και ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών στον Τουρισμό. Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν στην πράξη πως μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα σύγχρονα εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών, αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων και παραπόνων, καθώς και ζητήματα βιώσιμου τουρισμού και ποιότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ενότητες και βιογραφικά ομιλητών στο link: https://desmos.eu/events/

Το Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας, είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες και διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD LEADER.

Γίνεται σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, με το ACT – American College of Thessaloniki, το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια, έχει την υποστήριξη του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, της ΠΟΕΣΕ και των ποτοποιών ούζου Βαρβαγιάννη και Ισιδώρου Αρβανίτη.

Δηλώσεις συμμετοχής για το σχολείο Τουρισμού  στο παρακάτω link: https://bit.ly/3Q9V8aI

 

 

 

 

To top