Το εργατικό Κέντρο Λέσβου στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων Μανταμάδου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Το εργατικό Κέντρο Λέσβου στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων Μανταμάδου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Τη στήριξή του στον αγώνα των κατοίκων και των συλλόγων του Μανταμάδου, για το κλείσιμο του παραρτήματος ΕΛΤΑ έστειλε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου μέσα από γραπτή δήλωσή του.

Στη δήλωση αναφέρει αναλυτικά:

«Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων και των συλλόγων του Μανταμάδου, που βλέπουν να υποβαθμίζεται καθημερινά το χωριό τους και η γύρω περιοχή.

Στηρίζουμε την απαίτηση τους να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ, που σήμερα λειτουργεί μόνο με μία εργαζόμενη, που εξυπηρετεί καθημερινά τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Αυτή η απαράδεκτη απόπειρα κλεισίματος δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία.

Τα ΕΛΤΑ το 2002 και μετά με τη σφραγίδα των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπονται σε ανώνυμη εταιρεία, εισάγονται στο χρηματιστήριο, παραδίδονται σταδιακά στα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

Με τα μνημόνια που υπέγραψαν όλοι τους, δέχτηκε επίθεση το εισόδημα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, οι συνθήκες εργασίας τους, φτάσαμε στα λουκέτα στα υποκαταστήματα

Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες δεν μπαίνουν στο ζύγι της κερδοφορίας του κεφαλαίου! Καλούμε τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με τις επιλογές που απαξιώνουν τον τόπο μας.

Να κλιμακώσουν τον αγώνα για να εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι πολύ σημαντικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, για να μην κλείσει το κατάστημα στον Μανταμάδο και πουθενά αλλού στη Λέσβο, για να μη γίνει καμία απόλυση – μετακίνηση προσωπικού και να αναβαθμιστούν τα ΕΛΤΑ με μόνιμο προσωπικό

Καλούμε σε ξεσηκωμό όλους τους κατοίκους του Μανταμάδου και των γύρω χωριών, τους φορείς και τους συλλόγους, κα να δώσουν το παρόν στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο χωριό.

Να παλέψουν για:

– Να μην υποβαθμιστεί το κατάστημα Μανταμάδου σε μιας θέσης.

– Να μη γίνει καμιά απόλυση εργαζομένου.

– Να μην κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ.

– Να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ με μόνιμο προσωπικό»

To top