«Στο πόδι» ο Μανταμάδος για το Ταχυδρομείο του χωριού

«Στο πόδι» ο Μανταμάδος για το Ταχυδρομείο του χωριού

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Μανταμάδου η είδηση ότι αποχωρεί η μία εκ των δύο υπαλλήλων στο κατάστημα ΕΛΤΑ καθώς λήγει η σύμβασή της χωρίς να έχει ανανεωθεί. Ολόκληρο το χωριό είναι «στο πόδι» καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το ταχυδρομείο οδεύει  για λουκέτο  όπως άλλωστε έχει συμβεί σε πολλά ταχυδρομεία στη Λέσβο  αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση φορέων του Μανταμάδου, από το κατάστημα εξυπηρετούνται κάθε μήνα τουλάχιστον 300 συνταξιούχοι ενώ αύριο στις 12:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ταχυδρομείο προκειμένου να μην υποβαθμιστεί το κατάστημα των ΕΛΤΑ, σε κατάστημα με μία θέση, αφήνοντας άνεργη μία νέα μητέρα. Σε επικοινωνία που είχε το AEOLOS TV με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαράλαμπο Τζελαϊδη, ο ίδιος δήλωσε πως υπάρχει ανησυχία για οριστικό λουκέτο στο κατάστημα των ΕΛΤΑ και τόνισε πως έχουν γίνει από πλευρά της κοινότητας πολλές προσπάθειες προκειμένου να μη κλείσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καλούμε σε ξεσηκωμό όλο το χωριό για να απαιτήσουμε να μην υποβαθμιστεί το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Μανταμάδο, σε κατάστημα με μία θέση, πετώντας στο δρόμο υπάλληλο νέα μητέρα.

Το κατάστημα του χωριού εξυπηρετεί τις καθημερινές ταχυδρομικές υπηρεσίες που δεν μπορούν να μπουν στο ζύγι κέρδους οφέλους.

Εξυπηρετεί 300 και πλέον συνταξιούχους που περιμένουν κάθε μήνα τη σύνταξή τους.

Γίνονται καθημερινά δεκάδες τραπεζικές συναλλαγές από επαγγελματίες του χωριού και άλλων χωριών.

Πληρωμές λογαριασμών που είναι σημαντικό για τους γερόντους μας που δεν έχουν άλλο τρόπο.

Το πλησιέστερο σημείο για αυτές τις υπηρεσίες είναι πάνω από μισή ώρα οδικώς με ανύπαρκτη δημόσια συγκοινωνία.

Αυτή η υποβάθμιση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα ΕΛΤΑ από το 2002 και μετά με τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν, μετατρέπονται σε ανώνυμη εταιρία, εισάγονται στο χρηματιστήριο, παραδίδονται σταδιακά στα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

Με τα μνημόνια που υπέγραψαν όλοι τους, δέχτηκε επίθεση το εισόδημα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Οι συνθήκες εργασίας άλλαξαν με καθημερινή πίεση, και εντατικοποίηση. Τώρα φτάσαμε στα καθημερινά λουκέτα σε όλη τη χώρα και στο νησί μας, και στην υποβάθμιση του καταστήματος του Μανταμάδου.

Παλεύουμε για:

· Να μην υποβαθμιστεί το κατάστημα Μανταμάδου σε μιας θέσης.

· Να μη γίνει καμιά απόλυση εργαζομένου.

· Να μην κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ

· Να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ με μόνιμο προσωπικό.

Καλούμε να παλέψουν μαζί μας όλοι οι φορείς του Μανταμάδου και των γύρω χωριών.

To top