Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με 45 μέλη της «Ομπρέλας» η Μαρία Νικολάρα

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με 45 μέλη της «Ομπρέλας»  η Μαρία Νικολάρα
Το κείμενο των 46 μελών της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα συνυπέγραψε και  η Μαρία Νικολάρα από τα παλιά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. . Μιλώντας στον Αίολο η Μαρία Νικολάρα μιλάει για τους λόγους της αποχώρησή της ενώ όπως τονίζει η σημερινή ηγεσία δεν εκφράζει πλέον το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, στον οποίο η ίδια ανήκει. Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη για την εμπρηστική όπως την χαρακτηρίζει ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή και την απολυταρχική και αυταρχική στάση του.
Σε ανάρτησή της η κα. Νικολάρα αναφέρθηκε στην απόφασή της ν’ αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.Αναλυτικά η δήλωσή της:
«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες , φίλοι και φίλες
Σήμερα έκλεισε για μένα ένας μεγάλος κύκλος , μια πορεία πολλών ετών….
Μια πορεία αταλάντευτη με δυσκολίες, αγωνίες και αγώνες αλλά και με χαρές. Με αγαπημένους/ες συντρόφους και συντρόφισσες που βρεθήκαμε στα εύκολα και στα δύσκολα, στις νίκες και τις ήττες, πάντα με περηφάνια ακόμα και σε στιγμές απογοήτευσης , με όραμα και σταθερή προσήλωση την Αριστερά, την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Ένας διαρκής αγώνας , μέσα απ τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ απ την ίδρυσή του.
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ που πίστεψα και αγωνίσθηκα στις γραμμές του, όπως δείχνει το τελευταίο διάστημα ,μαζί και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που διαδραματίστηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής από την ηγετική του ομάδα, δεν υπάρχει πια. Δεν χωράει τις αρχές και τις αξίες της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τις παραδόσεις και τις αρχές του κόμματος.
Επειδή πάντα προσπάθησα να είμαι ειλικρινής με την κοινωνία , τους συντρόφους και τις συντρόφισσες , τις φίλες και τους φίλους πήρα την απόφαση, όπως και άλλα 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, να αποχωρήσω απ τον ΣΥΡΙΖΑ. Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης αλλά και με πόνο. Με περηφάνια για ότι ζήσαμε και παλέψαμε, με κριτικό μάτι για τα λάθη μας. Με το κεφάλι ψηλά.
Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ. Με πολλούς και πολλές από σας θα ξαναβρεθούμε στους αγώνες ,εκεί έξω δίπλα στις αγωνίες της κοινωνίας.
Με νηφαλιότητα, με το βλέμμα στο μέλλον προχωράμε!
Επιμένουμε Αριστερά! Στο πρώτο σχόλιο ακολουθεί το κείμενο της αποχώρησης»

To top