Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε από την Κ.Ο. Τσακαλώτο και Πέρκα

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε από την Κ.Ο. Τσακαλώτο και Πέρκα

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματος τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, πριν οι ίδιοι στείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή τους.

Επιστολή με την οποία ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα ότι οι βουλευτές Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις δηλώσεις αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τίθενται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να ζητούν τις έδρες από τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν. Οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα, η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ. 2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα, αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν παραδίδουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι δύο βουλευτές ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έκαναν γνωστό πως δεν παραδίδουν την έδρα τους στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τους ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σήμερα η κυρία Πέρκα μιλώντας στο Mega είπε: «Προφανώς θα γίνει ανεξαρτητοποίησή μου, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Βουλής και πιθανόν θα πάω αύριο να τον συναντήσω και να επιδώσω την επιθυμία αποχώρησης.
Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω. Θεωρώ ότι αυτός που μετακινήθηκε από τη γραμμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την οποία έχω πάρει νωπή εντολή από την περιοχή μου να την υπηρετήσω, είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιούμαι να μην ακολουθήσω αυτό που ο λαός της Φλώρινας μου έδωσε να κάνω».

Ούτε ο Κούλογλου παραδίδει την έδρα του στην Ευρωβουλή

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε σήμερα απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη πως δεν παραδίδει την έδρα του, όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να δημιουργήσει ένα κόμμα προσωποπαγές, χωρίς ενδιάμεσα όργανα και καταστατικά.

«Ψηφίστηκα από 200.000 ανθρώπους. Νομίζω ότι τήρησα απολύτως τη δέσμευση που είχα πάρει. Έμεινα σταθερός στις θέσεις. Επομένως, το θέμα έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

Πηγή: iefimerida.gr

To top