Κασσελάκης στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή κάνω δημοψήφισμα»

Κασσελάκης στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή κάνω δημοψήφισμα»

Η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών δεν είναι διάσπαση αλλά η αρχή της ενότητας διεμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όποιον το επιθυμεί.

Η εισήγηση Κασσελάκη στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προγραμματισμένη για τις 12 αλλά ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση και μάλιστα σε κλίμα έντασης. Είναι ενδεικτικό ότι ο προεδρεύων παρενέβη δύο φορές ζητώντας σεβασμό στον ομιλητή καθώς υπήρχαν φωνές και αποδοκιμασίες από την αίθουσα.<p>Πηγή: <a target=”_blank”

Η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών δεν είναι διάσπαση αλλά η αρχή της ενότητας διεμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όποιον το επιθυμεί.

Η εισήγηση Κασσελάκη στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προγραμματισμένη για τις 12 αλλά ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση και μάλιστα σε κλίμα έντασης. Είναι ενδεικτικό ότι ο προεδρεύων παρενέβη δύο φορές ζητώντας σεβασμό στον ομιλητή καθώς υπήρχαν φωνές και αποδοκιμασίες από την αίθουσα.

«Πώς να δώσουμε προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;». «Άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας» είπε o νέος πρόεδρος ξεκινώντας επιθετικά.

«Να πας στο Μαϊάμι»

«Να σέβεστε όλους τους απόδημους και τους ομογενείς, εκτός αν προτιμάτε να χάνουμε» είπε απαντώντας σε διαμαρτυρίες μελών της ΚΕ που φώναξαν «να πας στην ομογένεια», «να πας στο Μαϊάμι» .

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι «είναι η τελευταία φορά όσο θα είμαι Πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Η τελευταία φορά!» και επέμεινε στη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών.

«Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι «επιθεώρηση», και παραμένει στο κόμμα.
Ένας που λέει ότι «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι ο νέος πρόεδρος «δεν ήρθε, τον φέρανε», ότι είναι Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι θα κάνει νέο κόμμα, ανακοινώνει και τίτλο του νέου κόμματος στα κανάλια, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει αυθαίρετα το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο, και παραμένει στο κόμμα» είπε με έμφαση για να προσθέσει: «Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες».

Μια βδομάδα διορία

Ο κ. Κασσελάκης έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για της διαγραφές, για να παραμείνει σταθερός στην απόφασή του για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην εσωκομματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «κανείς από εσάς δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει Πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ», ενώ υποστήριξε ότι «τέλος η κομματίλα, τέλος η καμαρίλα».

«Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; Αυτή είναι η βάση του προβλήματος. Κι εγώ θέλω λύση. Έχω μάθει στη ζωή μου να ψάχνω τη λύση. Και να τη βρίσκω» πρόσθεσε.

Διερωτήθηκε μάλιστα: «Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν ή φαίνονται να διστάζουν να πάρουν αποφάσεις; Συζητήσεις επί συζητήσεων, γραφειοκρατία, εισηγήσεις που δεν έρχονται, λόγια που περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνουν πράξη… Είμαι 35 χρονών. Θεωρητικά έχω όλο τον χρόνο να περιμένω. Δεν είναι όμως προσωπικό το θέμα. Σας ζητώ να αναρωτηθείτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει;».

Ο Στ. Κασσελάκης επεσήμανε ότι δεν «αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλη μία μέρα, άλλη μία εβδομάδα, άλλον ένα μήνα τη live δυσφήμισή του από τα στελέχη εκείνα που θέλουν ένα πράγμα: να τον τελειώσουν πριν φύγουν» και τους κατηγόρησε ότι σχεδιάζουν «ενδεχομένως την ίδια στιγμή νέες κινήσεις ή νέα κόμματα που θα κατέβουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία. Νομίζουν ότι θα πάρουν ένα 3%, αλλά τα αριστερόμετρά τους ούτε 0,3% δε θα μετρήσουν».

Η πολιτική του Pummaro είπε για την Ομπρέλα ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σάρκασε τα κείμενα εσωκομματικών τάσεων όπως της Ομπρέλαςλέγοντας: «Γιατί όσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες -πολιτική του Pummaro-, η δική μας Αριστερά θα επαναφέρει το κράτος δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλαδα, θα παρεμβαίνει στη Στέγη, στο Κλίμα, στη Φτώχεια, στα Δικαιώματα».

Διερωτήθηκε «ποια είναι η θέση ενός Προέδρου όταν προσβάλλεται το κόμμα του εκ των έσω; Και μάλιστα συντονισμένα και κατ’ επανάληψη. Να κάθεται και να παρακολουθεί τον χορό των υβριστών στα κανάλια βλέποντας τον χρόνο να περνά και τον κόσμο μας να απογοητεύεται; Λυπάμαι, δεν είμαι εγώ αυτός ο πρόεδρος».

Απευθυνόμενος στην Κεντρική Επιτροπή τόνισε: «Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν, αν μπορεί να συζητηθούν, αν είναι ώρα να συζητηθούν – κι όλα αυτά τη στιγμή που το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση ΑΜΕΣΑ και ΚΑΘΑΡΑ!
Όπως λειτουργούν οι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο. Ιδού η Ρόδος. Πάρτε απόφαση για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα σέβεται τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του. Λύση τώρα!».

Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να προσυπογράψει την αποπομπή των διαφωνούντων αλλιώς θα περάσει σε δημοψήφισμα.

«Σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή. Σας καλώ να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία. Με μία μεγάλη, ηχηρή πλειοψηφία, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Θέση ότι αυτά τα άτομα που έχουν πει αυτές τις ύβρεις δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα.

Και αυτή η θέση να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις. Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν. Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό».

Πηγή: iefimerida.gr

To top