19η γιορτή κάστανου: Η καρδιά του Φθινοπώρου χτύπησε στην Αγιάσο

19η γιορτή κάστανου: Η καρδιά του Φθινοπώρου χτύπησε  στην Αγιάσο

Κάστανα, σαντούρια, χοροί και κάθε λογής καλούδια περίμεναν την Κυριακή τους εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στην Αγιάσο, για την 19η γιορτή του Κάστανου, τη μεγαλύτερη γιορτή του Φθινοπώρου.

Όπως κάθε χρονιά η κοινότητα μαζί με συλλόγους και φορείς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οργάνωσαν άλλη μια μεγάλη γιορτή που έκανε την Αγιάσο πόλο έλξης για επισκέπτες από κάθε γωνιά τους νησιού. Πολλοί ήταν και Τούρκοι επισκέπτες οι οποίοι ταξίδεψαν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο για να συνδυάσουν την παραμονή τους με τη γιορτή του Κάστανου.

Από νωρίς το πρωί οι φουφούδες άναψαν και τα σοκάκια της γραφικής Αγιάσου μοσχοβόλησαν φρεσκοψημμένο κάστανο. Στους πάγκους που είχαν στηθεί, έβρισκε κανείς σε αφθονία κάστανα από τον φημισμένο Καστανιώνα της Αγιάσου,   αλλά  όλα τα καλούδια που παράγει η περιοχή, τα ξακουστά μήλα, αχλάδια, βανίλιες, καθώς επίσης και  γλυκά του κουταλιού, βότανα, καρύδια, τυριά .

Οι ήχοι των σαντουριών στην είσοδο του χωριού σε έβαζαν στο κλίμα της γιορτής ενώ χορευτικά συγκροτήματα χόρευαν παραδοσιακούς χορούς. Είχαν οργανωθεί δράσεις για μικρά παιδιά ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής.

To top