Συνεχίζονται και τον Νοέμβριο οι γυναικολογικοί έλεγχοι στα χωριά από το «Βοστάνειο»

Συνεχίζονται και τον Νοέμβριο οι γυναικολογικοί έλεγχοι στα χωριά από το «Βοστάνειο»

Συνεχίζονται και τον μήνα Νοέμβριο οι γυναικολογικοί έλεγχοι σε χωριά του νησιού από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με τηv Γυναικολογική Κλινική και το Kυτταρολογικό Τμήμα του. Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου το κλιμάκιο του «Βοστάνειου» θα βρίσκεται στον Μόλυβο ενώ την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο Σκαλοχώρι από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.  Μπορούν να προσέρχονται και οι ενδιαφερόμενες από τα γειτονικά χωριά.

«Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από συχνότερες κακοήθειες στις γυναίκες. Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνει σημαντικά για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών , ενώ μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου στις γυναίκες (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) και η κύρια αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών.

Όταν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, ο καρκίνος του μαστού είναι συνήθως ιάσιμος.

Παρακαλούνται οι γυναίκες όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν στην δράση η οποία θα επαναλαμβάνεται μηνιαίως σε διαφορετικά σημεία του νησιού και θα ακολουθούν σχετικές ενημερώσεις με Δελτία Τύπου.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας, τις οποίες και οφείλουμε, ενώ με την οργανωμένη πρόληψη στο νησί μας κάνουμε πράξη το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας «Η πρόληψη σώζει ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωση του, η διοίκηση του Νοσοκομείου.

To top