Π.Παρασκευαΐδης για τα δυο χρόνια από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά: «Επαναπροσδιόρισε τον ορισμό του ηγέτη »

Π.Παρασκευαΐδης για τα δυο χρόνια από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά: «Επαναπροσδιόρισε τον ορισμό του ηγέτη »

Με αφορμή τα δυο χρόνια από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης  σε γραπτή δήλωσή του τονίζει ότι μετά τον πατέρα της, άφησε το στίγμα της στο εθνικό σύστημα υγείας αφού το όνομά της συνδέθηκε με τη θέσπιση προγράμματος πρόληψης κατά του καρκίνου.

Αναλυτικά στη δήλωσή του τονίζει  τα εξής:

«Σήμερα δυστυχώς συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη μεγάλη απώλεια της πολιτικού αρχηγού της κεντροαριστεράς, Φώφης Γεννηματά.

Δυο  χρόνια μετά η απώλεια της από τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο είναι εμφανής.

Μια γυναίκα, μια μάνα, μια κόρη μεγάλου πολιτικού που κληρονόμησε και μεταλαμπάδευσε στο πολιτικό στίβο τις αξίες και τις αρχές του ήθους, της ευγένειας, της υγιούς άμιλλας.

Μια γυναίκα πολιτικός που έβαλε πάνω από εκείνη το λαό και υποστήριζε σε κάθε της πράξης τους ευάλωτους, τις γυναίκες , τα παιδιά.

Μια γυναίκα πολιτικός που επαναπροσδιόρισε τον ορισμό του ηγέτη στη σύγχρονη εποχή.

Μια γυναίκα πολιτικός που με την απώλεια της σημάδεψε μετά τον πατέρα της, με τη σειρά της, το εθνικό σύστημα υγείας (ο Γιώργος Γεννηματάς ήταν πρωτεργάτης του ΕΣΥ) αφού το όνομα της Φώφης Γεννηματά θα δοθεί στην πρώτη σοβαρή προσπάθεια θέσπισης προγράμματος για πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου.»

To top