Σε κλίμα ψυχολογικής φόρτισης συνεχίσθηκε την Τρίτη το Εφετείο του εκπαιδευτικού

Σε κλίμα ψυχολογικής φόρτισης συνεχίσθηκε την Τρίτη το Εφετείο του εκπαιδευτικού

Μέσα σε κλίμα ψυχολογικής φόρτισης, συνεχίστηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η δίκη του καθηγητή Γυμνασίου της Λέσβου που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος μαθητριών σε 28 μήνες φυλάκιση για εννιά περιπτώσεις ασελγών πράξεων και χειρονομιών  ενώ είχε απαλλαγεί για άλλες εννιά περιπτώσεις. Η δίκη θα συνεχισθεί την Τετάρτη. 

Οι καταγγέλουσες  – φοιτήτριες σήμερα πια – κατέθεσαν ξανά στο δικαστήριο και θυμήθηκαν τα όσα βίωσαν όταν ήταν μαθήτριες Γυμνασίου. Στο «επίκεντρο» των ερωτήσεων από την έδρα  και της εισαγγελέα  βρέθηκαν – όπως και πρωτόδικα – το απουσιολόγιο, το μάθημα photoshop, τη θεματική εβδομάδα και γενικότερα η στάση του κατηγορούμενου μέσα στην τάξη. Οι μάρτυρες ήταν ιδιαίτερα παραστατικές και περιέγραφαν τις στιγμές  που έζησαν μέσα στη σχολική αίθουσα καταγγέλλοντας ανάρμοστη συμπεριφορά του καθηγητή σε βάρος τους, ενώ πολλές φορές ξέσπασαν σε κλάματα. Πιεστικές ήταν οι ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, που επέμεινε στα συναισθήματα τους την περίοδο που έγιναν τα όσα κατήγγειλαν ενώ πολλές ερωτήσεις έγιναν και για τους λόγους που καθυστέρησαν να μιλήσουν στους γονείς τους για όσα τους ενοχλούσαν μέσα στην αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς κατά τη διάρκεια αναπαράστασης από μία καταγγέλουσα – η οποία κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια του μαθήματος photoshop ο κατηγορούμενος τη σήκωσε όρθια για να δείξει στους μαθητές πώς να καλύπτουν το πρόσωπο τους στις φωτογραφίες, ο καθηγητής την ακούμπησε στο πίσω μέρος του σώματος της με τα γενετικά του όργανα – η έδρα σήκωσε τον κατηγορούμενο και του είπε να πάει δίπλα στην μάρτυρα προκειμένου να δουν αν αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό, λόγω ύψους. Σε άλλο σημείο, μία μάρτυρας κατέθεσε ότι ο εκπαιδευτικός μετά τις άσεμνες πράξεις σε βάρος της είπε να μην το πει σε κανέναν και ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να δωροδοκήσει συγγενή της αλλά και την ίδια για να πάρουν πίσω την κατάθεση που είχαν δώσει στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελέας Εφετών είχε ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση ζητώντας την καταδίκη του εκπαιδευτικού και για τις υπόλοιπες εννιά περιπτώσεις που απαλλάχθηκε πρωτόδικα καθώς και να μην ισχύσει κανένα ελαφρυντικό στην ποινή του. Για την συγκεκριμένη έφεση, πλευρά της υπεράσπισης έκανε ένσταση στην αρχή της σημερινής δίκης, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Λόγω παρέλευσης ωραρίου η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη  25 Οκτωβρίου με μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης.

 

To top