Φωτίστηκε ροζ το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στέλνοντας μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Φωτίστηκε ροζ το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στέλνοντας μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, «ντύθηκε»  επίσης στα ροζ, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης συμμετέχοντας στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης σε ανάρτησή του, τονίζει τα εξής:

Το 1985 ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού και τη συγκέντρωση πόρων για έρευνα, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. (https://cancerhellas.org)

Ο Συλλογος Καρκινοπαθών Λεσβου(Καρκινοπαθείς Λέσβου), μας ζήτησε ευγενικά να οργανώσουμε αυτή την απλή κίνηση και να φωταγωγήσουμε το δημόσιο κτίριο της Γενικής Γραμματείας, ώστε να στείλουμε και εμείς το δικό μας μήνυμα, ενώνοντας τη φωνή μας και την αγάπη μας για ζωή.

Θερμές ευχαριστίες στους ακούραστους λειτουργούς – στελέχη της ΓΓΑΙΝΠ που όλοι μαζί δείχνουμε με κάθε ευκαιρία ότι είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που μας φιλοξενεί και της οποίας οφείλουμε πολλά.

Φωτογραφία: απο τον αεικίνητο Γενικό Διευθυντή της ΓΓΑΙΝΠ Pavlos Michalakelis

To top