Κοριοί σε ταξιδιώτες – Οδηγίες προστασίας

Κοριοί σε ταξιδιώτες – Οδηγίες προστασίας

Προβλήματα με κοριούς καταγγέλλουν πολίτες μετά από ταξίδι με αεροπλάνο. Μητέρα και κόρη από τη Μυτιλήνη  ταξίδεψαν  με διαφορά λίγων ημερών και αμέσως μετά το ταξίδι εμφάνισαν τσιμπήματα κοριών. Ο γεωπόνος κ. Στρατής Καραγεωργίου μιλώντας στον «Αίολο» δίνει βασικές οδηγίες για σωστή αντιμετώπιση από τη στιγμή που διαπιστώσουμε ότι έχουμε τσιμπήματα από κοριούς.

«Οι κοριοί εγκαθίστανται στην κρεβατοκάμαρα ή στους καναπέδες εκεί που συνήθως ξεκουράζονται οι άνθρωποι και συνήθως μεταφέρονται στο σπίτι με τις αποσκευές» τονίζει ο ίδιος. Αναφέρει μάλιστα ότι υπάρχουν κρούσματα κοριών στη Μυτιλήνη όχι όμως παραπάνω σε σχέση με άλλες χρονιές.

Τα έντομα αυτά,  έχουν γίνει εφιάλτης  για πολλούς ανθρώπους, όχι τόσο για τα όσα προκαλούν τα τσιμπήματά τους, αλλά λόγω της ικανότητάς τους να εισβάλλουν σε διάφορους χώρους και να… μην φεύγουν με τίποτα.

Συνήθως εμφανίζονται ως πρησμένα εξογκώματα σε ομάδες των τριών έως πέντε που σχηματίζουν ένα μοτίβο ζιγκ- ζαγκ – σηματοδοτώντας τη διαδρομή που ακολούθησε το ζωύφιο πάνω στο δέρμα. Τα δαγκώματα εντοπίζονται συχνά το πρωί σε περιοχές που είναι εκτεθειμένες κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια. Ωστόσο, τα σημάδια δεν εμφανίζονται σε όλους και μπορεί να χρειαστούν μέρες για να κάνουν την εμφάνισή τους.

 

To top