Κ. Πιερρακάκης: «Από τη νέα σχολική χρονιά θ’ αλλάξουμε το σύστημα αποτύπωσης των κενών»

Κ. Πιερρακάκης: «Από τη νέα σχολική χρονιά θ’ αλλάξουμε το σύστημα αποτύπωσης των κενών»

Την πρόθεσή του να οργανώσει ψηφιακά την κάλυψη των κενών στα σχολεία από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιάς με στόχο την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών δυσκολιών ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον “Αίολο” ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Αναφέρθηκε σε πρόσφατη τοποθέτησή του όπου συνέκρινε την γραφειοκρατία στο Υπουργείο Παιδείας με την Βυζαντινή αυτοκρατορία και προανήγγειλε σύντομα μεγάλες αλλαγές ώστε πολλά ζητήματα να απλουστευτούν, ψηφιακά.

«Υπάρχει μια αντίφαση όσο αφορά τα κενά. Ο αριθμός των μαθητών σε σύγκριση με τον αριθμό των εκπαιδευτικών και κάνει τη διαίρεση καταλήγει σε ένα κλάμα που είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Από την άλλη υπάρχει μια αποτύπωση κενών στο πεδίο. Αυτά  τα δυο πως συμβιβάζονται μεταξύ τους; Συμβιβάζονται επειδή στην πραγματικότητα το σύστημα το οποίο έχουμε είναι παλαιού τύπου. Είναι έγχαρτο του σύστημα και  που πρέπει ν’ αλλάξει.  Στόχος μας λοιπόν είναι από τη νέα σχολική χρονιά  ν’  αποτυπώσουμε τα κενά με ένα ψηφιακό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ο υπουργός τονίζει τις αλλαγές που θα γίνουν στα σχολεία, με διαδραστικούς πίνακες μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την προηγούμενη Υπουργό την κα. Κεραμέως και θα συνεχισθεί ώστε θα καλύψει όλα τα σχολεία «να κάνουμε το μάθημα πιο ενδιαφέρον, να κεντρίζει το ενδιαφέρον» μέσα από οπτικοακουστικά μέσα, χάρτες ή ακόμη λογοτεχνικά βιβλία.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στον κυβερνητικό σχεδιασμό για αναβάθμιση των υποδομών στα σχολεία όλης της χώρας και στην κάλυψη κτιριακών αναγκών σε συνεργασία με άλλα συναρμόδια υπουργεία. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την Μυτιλήνη την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά και δεσμεύθηκε ότι θα προγραμματίσει σύντομα νέα επίσκεψη στο νησί για να δει από κοντά ζητήματα αρμοδιότητάς του.

 

 

To top