Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με ανοιχτή εκδήλωση στο Loriet

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με ανοιχτή εκδήλωση στο Loriet

Κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με το φετινό θέμα να είναι «Η Ψυχική Υγεία είναι Παγκόσμιο Δικαίωμα» και στοχεύει στην βελτίωση της γνώσης, την ευαισθητοποίηση και την προώθηση δράσεων που προάγουν και προστατεύουν την ψυχική υγεία όλων ως παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα.

Η ψυχική υγεία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για όλους. Κάθε άτομο με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όπου και αν βρίσκεται πρέπει να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ψυχικής υγείας. Σε αυτό περιλαμβάνεται το δικαίωμα προστασίας από κινδύνους ψυχικής υγείας, το δικαίωμα σε διαθέσιμη, προσβάσιμη, αποδεκτή και καλής ποιότητας φροντίδα και το δικαίωμα στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ένταξη στην κοινότητα.

Έχει παρατηρηθεί, πως ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις, η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχικής υγείας είναι αρκετά περιορισμένη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα να αποκλείονται, και να βιώνουν ένα ευρύ και συνεχές φάσμα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Ψυχιατρικό Τομέα συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση και διοργανώνει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, ώρα 18:00 στον προαύλιο ή στον εσωτερικό χώρο του Ξενοδοχείου Loriet ημερίδα με θέμα: “Το όριο μεταξύ Ψυχικής Υγείας και Ψυχικής Νόσου” για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανοιχτή ψυχοθεραπευτική ομάδα και συζήτηση ειδικών.

 

To top