Αναρμόδιο κρίθηκε το δικαστήριο για την υπόθεση των κατηγορουμένων μελών ΜΚΟ

Αναρμόδιο κρίθηκε το δικαστήριο για την υπόθεση των κατηγορουμένων μελών ΜΚΟ
Ένας από τους κατηγορούμενους ο Σον Μπίντερ βγαίνοντας από τη δίκη μετά την απόφαση για αναβολή

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων παραπέμφθηκε η υπόθεση με κατηγορούμενους την 25χρονη Σύρια Σάρα Μαρντίνι μέλος της ΜΚΟ ERCI , του 26χρονου Γερμανού Σον Μπίντερ και άλλων 23 μελών της οργάνωσης που κατηγορούνται για συμμετοχή σε δίκτυο διακίνησης μεταναστών. Η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο το οποίο όμως κρίθηκε αναρμόδιο.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Σάρα Μαρντίνι Χάρης Πέτσικος η υπόθεση το δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο γιατί μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται και Έλληνες δικηγόροι οι οποίοι δεν μπορούσαν να δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης.

H δικογραφία σε βάρος  των κατηγορουμένων  αφορά κακουργηματικές κατηγορίες, αλλά η σημερινή δίκη αφορούσε  διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις εξελίξεις για τις κακουργηματικές κατηγορίες που εκκρεμούν.

Τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορούνται κατά περίπτωση συνολικά 25 κατηγορούμενοι αφορούν αδικήματα της χρήσης πλαστών πινακίδων, παρεμβολής στις ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιεί το Λιμενικό, αλλά και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό πλημμελήματος.

Συνελήφθησαν το 2018 με βαριές κατηγορίες για κατασκοπία και παράνομη διακίνηση μεταναστών συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Είχαν προφυλακιστεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση το Δεκέμβριο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο  βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι ξένων ΜΜΕ για να καλύψουν τη δίκη .

 

 

To top