Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Ψυχιατρικό Τομέα συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση και διοργανώνει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, ώρα 18:00 στον προαύλιο ή στον εσωτερικό χώρο του Ξενοδοχείου Loriet ημερίδα με θέμα: “Το όριο μεταξύ Ψυχικής Υγείας και Ψυχικής Νόσου” για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανοιχτή ψυχοθεραπευτική ομάδα και συζήτηση ειδικών.

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες, και να προσεγγίσει επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας.

Για το 2023 φέρει τον τίτλο: «Η ψυχική υγεία ως παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα», έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των δημόσιων φορέων, σε σχέση με το Στίγμα που ακολουθεί την Ψυχική Ασθένεια.

Η ψυχική υγεία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, ανεξάρτητα από θρησκεία, χρώμα, πολιτιστικό υπόβαθρο, οικονομικό κοινωνικό επίπεδο, τόπο καταγωγής . Αντιμετωπίζουμε το στίγμα και τις διακρίσεις – άρουμε τα εμπόδια που απομακρύνουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν φροντίδα και υποστήριξη, όταν υποφέρουν ψυχικά.

Ένας στους οκτώ ανθρώπους παγκοσμίως ζει με παθήσεις ψυχικής υγείας. Είναι δικαίωμα του Ψυχιατρικά Πάσχοντα, αλλά και της οικογένειά του, να λαμβάνουν το υψηλότερο δυνατό ποιοτικό επίπεδο παροχών θεραπείας και αποκατάστασης. Αδιαμφισβήτητο δικαίωμά του Ψυχικά Νοσούντα να απολαμβάνει αποδοχή, ελευθερία, ισότιμη ένταξη στην κοινότητα, πέρα από κάθε προκατάληψη και στερεότυπα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

To top