Αθανασίου για το επεισόδιο με νεαρούς στο Πολυτεχνείο: «Τα παιδιά αυτά όταν εμείς κάναμε αυτόν τον αγώνα ήταν αγέννητα»

Αθανασίου για το επεισόδιο με νεαρούς στο Πολυτεχνείο: «Τα παιδιά αυτά όταν εμείς κάναμε αυτόν τον αγώνα ήταν αγέννητα»

Σχολιάζοντας το επεισόδιο με τους  νεαρούς που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την είσοδο της αντιπροσωπείας της Βουλής, στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, ο  Αντιπρόεδρος της βουλής βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε« Τα παιδιά αυτά όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτόν, ήταν αγέννητα η ήταν στις κούνιες τους. Όμως σήμερα η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους συγχωρήσουμε».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης « Η Βουλή των Ελλήνων τιμά σήμερα τον αγώνα του ελληνικού λαού και ειδικότερα των σπουδαστών μας, για ελευθερία και Δημοκρατία.
Ο αγώνας κατά της δικτατορίας ήταν αγώνας της Ελλάδος, αγώνας όλων των Ελλήνων, αγώνας υπερκομματικός. Μία ήταν η ιδεολογία του: Αγώνας για Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική δικαιοσύνη. Αγώνας για την Ελλάδα.
Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχηματισμός, καμία πολιτική δύναμη δεν αποφάσισε, δεν σχεδίασε ή οργάνωσε την εξέγερση.
Η ατομική ευθύνη, αυτή που χαρακτηρίζει τις Δημοκρατίες στα Κράτη Δικαίου ήταν αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε όλες τις φωνές.
Συνεπώς, όσοι, ελάχιστοι, προσπάθησαν, κατά καιρούς, να οικειοποιηθούν το αδούλωτο φρόνημα του Ελληνισμού, προσβάλλουν την ίδια την Ιστορία».

To top