Χοχλάκα στην κεντρική ομιλία της: «Δεν είμαι ούτε στρατηγός ούτε πρύτανης, είμαι η Βάσω»

Χοχλάκα στην κεντρική ομιλία της: «Δεν είμαι ούτε στρατηγός ούτε πρύτανης, είμαι η Βάσω»

Τις βασικές αρχές του προγράμματός της με έμφαση στην ανάπτυξη των νησιών παρουσίασε στην κεντρική ομιλία της η υποψήφια Περιφερειάρχης επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας» Βάσω Χοχλάκα. Την συγκέντρωση χαιρέτησαν ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής και η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Το παρών έδωσαν επίσης πολλά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, ο πρώην Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, το μέλος της Κ.Ε. Γιώργος Πετρέλλης, ο πρώην Δήμαρχος  Νάσος Γιακαλής. Κατά την ομιλία της η Βάσω Χοχλάκα εξαπέλυσε κριτική κατά των συνυποψηφίων της, του σημερινού Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και εκ νέου υποψήφιο καθώς και τον Αλκιβιάδη Στεφανή. «Αν δεν εκλεγούν και οι δυο θα φύγουν και θα πάνε στην Αθήνα, αφού εκεί ζουν οι οικογέενειές τους , εκεί είναι τα συμφέροντά τους. Εμείς θα περπατάμε στους ίδιους δρόμους και αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης κατηγόρησε τον Κώστα Μουτζούρη ότι  επιχειρεί να παραπλανήσει  υποστηρίζοντας ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, βρίσκεται στην 5η θέση σε ρυθμό απορροφήσεων στο ΕΣΠΑ αφού στηρίζεται σε στοιχεία που αποτελούν μια «φωτογραφία της στιγμής» και  στην πραγματικότητα βρίσκεται στην 11η θέση.

Σημεία της ομιλίας της Βάσως Χοχλάκα: 

-«Πολλοί θα ήθελαν ως βολική εξέλιξη για τους απώτερους σκοπούς τους όλοι εμείς να αποτελούσαμε στην καλύτερη ένα συμπλήρωμα, είτε του συνδυασμού  του κ. Στεφανή είτε του απερχόμενου Περιφερειάρχη του κ. Μουτζούρη και στη χειρότερη η ουρά τους. Πολλοί θα ήθελαν τα νησιά μας να παραμείνουν ουραγός της χώρας, σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη.

-«Σήμερα είμαστε εδώ για να τους πούμε ευθέως πως ήρθαμε πραγματικά για να αλλάξουμε τα δεδομένα, ήρθαμε για να στρέψουμε τα νησιά μας σε πορεία πραγματικής ανάπτυξης και αλλαγής, σε πορεία οριστικής παύσης της διαχείρισης της μιζέριας!»

-«Για να σχεδιαστεί ένα καλύτερο αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε από την κατανόηση του σήμερα και των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό. Για να αλλάξει η κατάσταση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στα μονοπάτια του χτες».

-Τιμώ και σέβομαι την προσωπικότητα τόσο του κ. Στεφανή όσο και του κ. Μουτζούρη αλλά όσο κι αν θέλουν να δείχνουν τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, στην πραγματικότητα κουβαλούν την ίδια αντίληψη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και μας επιφυλάσσουν ακριβώς την ίδια πολιτική. Ουσιαστικά δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα κάποια συγκεκριμένη πρόταση από κανέναν. Ακόμη και για το προσφυγικό μεταναστευτικό.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Χοχλάκα στα επι σειρά ετών προβλήματα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και έθεσε τις βασικές προτεραιότητες  της για το σχέδιο δράσης που θα αναπτύξει:

-Εμείς έχουμε πρόγραμμα, έχουμε θέσει προτεραιότητες, έχουμε ταυτότητα προοδευτική. Θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας με υποδομές και εξοπλισμό, θα υποστηρίξουμε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, προτεραιότητά μας θα είναι η δημιουργία ειδικού και μουσικού σχολείου σε όλα τα νησιά, μέσα από τα ολοκληρωμένα προγράμματα θα ενισχύσουμε την ταυτότητα κάθε νησιού σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες πάντα σε συνεργασία με τους δήμους και τους φο ρείς, θα δημιουργήσουμε ένα σχέδιο τουριστικό, σοβαρό, προκειμένου να έρθουν όλοι οι επισκέπτες και να υπάρχει μία πρόοδος και προοπτική για τα νησιά μας. Θα απαιτήσουμε  τα νησιά μας να μπουν σε προτεραιότητα από τον ΕΟΤ, δεν αρκεί η απλή συμμετοχή μας στις εκθέσεις!

-Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, η πρόληψη , τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά  έργα , η προστασία του περιβάλλοντος είναι από τα πρώτα που θα δώσουμε έμφαση. Ζητήματα βασικά όπως το ζήτημα του νερού στη γειτονική Χίο και η προσβασιμότητα.

 

Στον επίλογο της ομιλίας της η υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Βάσω Χοχλάκα 

«Είμαι η Βάσω, κομμάτι από εσάς, όπως με γνωρίζετε που παλεύω κι αγωνίζομαι για το καλό του τόπου μας. Καλώ τον υπερήφανο δημοκρατικό λαό της Λέσβου και των νησιών μας να πεί ένα μεγάλο Όχι. Να στηρίξει την προοδευτική δημοκρατική μας παράταξη και να μας στείλει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα άλλο μοντέλο διοίκησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου»

«Η επόμενη μέρα είναι δική μας, η επόμενη μέρα είναι των νησιωτών». Παρουσίασε τέλος τους υποψηφίους του συνδυασμού της.

 

To top