Τέλος εποχής και για το πλοίο «Ταξιάρχης»- Οδηγείται για διάλυση

Τέλος εποχής και για το πλοίο «Ταξιάρχης»- Οδηγείται για διάλυση

Για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό τα διαλυτήρια του Αλιάγα στην Τουρκία αναχώρησε την Παρασκευή το πλοίο «Ταξιάρχης» ακολουθώντας την ίδια μοίρα με τα άλλα δυο «καμάρια» της ΝΕΛ, το «Μυτιλήνη» και το «Θεόφιλος».

Το «Ταξιάρχης» ναυπηγήθηκε το 1976 στα ναυπηγεία Frammes της Νορβηγίας για λογαριασμό της Union Shipping of Australia και το πρώτο του όνομα ήταν Union Hobart. Αρχικά έκανε δρομολόγια μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, μέχρι και το 1985, όταν μετονομάστηκε σε Seaway Hobart παραμένοντας ωστόσο σε αυτή τη μακρινή άκρη του κόσμου.

Περίπου μια δεκαετία αργότερα ήρθε στην Ελλάδα από την εταιρεία AK Ventouris ως “Seaway I” και μετά από εκτεταμένη μετασκευή μετονομάστηκε σε “Αγία Μεθοδία” και δρομολογήθηκε μεταξύ Πάτρας και Μπρίντιζι από το 1994 μέχρι το 1995. Στη συνέχεια ναυλώθηκε στην Eurolink Ferries, μετονομάστηκε σε Euromantique και για έναν χρόνο εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ Σήρνες και Βλήσινγκεν.

Το 1999 αγοράστηκε από τη ΝΕΛ και πήρε την ονομασία «Ταξιάρχης» από το μοναστήρι των Ταξιαρχών στη Λέσβο, όπου έδρευε η ναυτιλιακή εταιρεία.

Το 2015, όταν η ΝΕΛ «παροπλίστηκε»ακολούθησε την τύχη της και παροπλίστηκε και αυτό στο Λαύριο. Ωστόσο, το 2018 σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε εκείνη την εποχή, υπήρξε ενδιαφέρον για την αγορά του του από μία εταιρεία φορτηγών πλοίων, η οποία το μετέφερε στα Αμπελάκια Σαλαμίνας για την επισκευή του.
Ακολούθησαν πλειστηριασμοί που δεν μπιπ ρε σαν να ανατρέψουν την προδιαγεγραμμένη πορεία του.
(πηγή  newmoney.gr)

To top