Δύο νέες συμβάσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων υπέγραψε ο Δήμος Λήμνου

Δύο νέες συμβάσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων υπέγραψε ο Δήμος Λήμνου

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υπέγραψε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου δύο νέες συμβάσεις στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Λήμνου». Η πράξη αυτή έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και αποσκοπεί στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο πεδίο ευθύνης του Δήμου Λήμνου.

Οι δύο συμβάσεις, συνολικού ύψους 362 χιλ. ευρώ αφορούν στην προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και στην προμήθεια δύο ειδικών κάδων απορριμμάτων επίσης για βιοαπόβλητα (καφέ κάδοι).

Υπενθυμίζεται ότι το η εν λόγω πράξη αφορά σε μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται σε πολλά επίπεδα. Ειδικότερα, περιλαμβάνει:

· την εγκατάσταση Πράσινων Σημείων στο Πλατύ, στα Λύχνα και στο Αγ. Δημήτριο,

· την εγκατάσταση Δημοτικής Μονάδας Κομποστοποίησης στην περιοχή του ΧΥΤΑ,

· τη δημιουργία Δικτύου τριάντα (30) Γωνιών Ανακύκλωσης σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών του Δήμου μας,

· τη δημιουργία Δικτύου τριάντα (30) Σημείων Συλλογής Έντυπου Χαρτιού,

· τη δημιουργία Δικτύου δώδεκα (12) Σημείων Συλλογής Ογκωδών Αποβλήτων από μικρο-επισκευές και συντηρήσεις οικιών,

· τη δημιουργία Δικτύου χωριστής συλλογής των Βιοαποβλήτων ο γνωστός ως “καφέ κά-δος”,

· την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού καθώς και τη σύνδεση των εγκαταστάσεων με δίκτυα κοινής ωφέλειας.

· δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

Η συνολική δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση της ανωτέρω πράξης ανέρχεται στο ποσό των 5.692.437 ευρώ, ενώ η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Η υλοποίηση έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο πεδίο ευθύνης μας αποτέλεσε μία από τις προτεραιότητές μας, καθώς ο περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποτελεί πλέον μονόδρομο για όλες τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον πληθυσμό του νησιού μας τη δυνατότητα χρήσης οργανωμένων χώρων διαχείρισης και επεξεργασίας όλων των ρευμάτων των αστικών στερεών αποβλήτων, σε εναρμονισμό με τους εθνικούς και κοινοτικούς στόχους για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον».

To top