Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στον σημαντικότερο υγρότοπο της Λέσβου, στις Αλυκές Καλλονής, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου, τα στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Οι συμμετέχοντες αξιοποιώντας τον ειδικό εξοπλισμό του Μουσείο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη ορνιθοπανίδα της περιοχής που βρίσκεται αυτή την περίοδο στους υγροτόπους με την χρήση κυαλιών και τηλεσκοπίων και μαθαίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά είδη πουλιών από τις ειδικές καρτέλες αναγνώρισης πουλιών.

Μέσα από τα παρατηρητηρία ορνιθοπατήρησης οι συμμετέχοντες είδαν δεκάδες Φλαμίνγκο,Καλαμοκανάδες, Λευκοτσικνίαδες, Ασημόγλαρους, Νανογλάρονα, και Μαυροκέφαλους Γλάρους. Παρατηρήσαν επίσης τον Λευκοπελαργό, την Νανοσκαλίδρα, και τον Πρασινοσκέλη. Ιδιαίτερη εντύπωση στην απογευματινή περιήγηση έκαναν οι Αβοκέτες μαζί με τους μικρούς νεοσσούς τους, που είχαν την ευκαιρία να δουν οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση των συνεργάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Η εξόρμηση εντάσσονταν στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Κατά τη διάρκεια του 2024, προγραμματίζονται εκτός από εξορμήσεις για το κοινό, επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διακίνηση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Περισσότερα για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

To top